Henry Zegers

Arnold Brehler ziet zijn leuke ploeg ruim winnen van MASV

3 september 2022 om 19:30 Voetbal

EDE Arnold Brehler was zaterdag goed gemutst. ,,Het is mooi weer en DTS liet zien een leuk ploegje te zijn.’’ Tegen zondageersteklasser MASV, getraind door de broers Dennis en Jhon van Beukering, werd met 3-0 gewonnen.

,,Een prima resultaat’’, meende de trainer, die de beker zeker serieus neemt. ,,De eerste helft kwamen Bram Holtman en Ahmed Lak aan de zijkanten goed door. Zo ontstond ook de 1-0. Evert Palm chipte de 1-0 binnen na een voorzet van Bram. De 2-0 was uit een corner van Roy Talsma. Ik kon niet zien of de keeper de bal nog raakte. Wel dat Joël van Wijk de 2-0 binnen kopte. De 3-0 was een assist van Hidde Eshuis, waar Roy Talsma scoorde.’’

,,Waar de eerste helft heel goed was, werd het daarna minder. Er zat minder energie in de ploeg. Je staat met 3-0 voor, de vermoeidheid begint op te spelen en het was heel warm. MASV zette ons onder druk, maar de voorsprong kwam niet meer in gevaar.’’ Ook al omdat doelman Robin Franken een aantal keer goed optrad.

DTS Ede was ook nog niet compleet. Ali Shapoul, Etienne Baars, Roy Ploeg, Huib Siefkes en Nehkomi Veldt ontbraken nog. ,,Onze selectie is breder dan vorig jaar. Dat kun je de afwezigheid van vijf man makkelijker opvangen’’, weet Arnold Brehler.