@theobeumer

Edesche Boys/ FC Bordeauxboys blijft winnen in zaalvoetbalcompetitie

21 september 2022 om 09:13 Voetbal

EDE Edesche Boys/ FC Bordeauxboys laat zien terecht door de KNVB gelijk in de hoofdklasse bij het zaalvoetbal te zijn geplaatst. De derde wedstrijd tegen Sportclub Olympic 2 leverde een 10-3 zege op.

,,De basis werd in de eerste helft gelegd voor de grote zege. De ruststand was 6-1 voor het combinatieteam”, keek coach Redouan Hazzat terug.

De selectie van Edesche Boys/ FC Bordeauxboys was niet compleet. Kayd Abdirahman en Anouar Haouat ontbraken omdat zij nog bezig zijn met revalideren (knie). Mert Erkan is opgeroepen voor Turkije U18. ,, Dat gaf mij de kans mijn broer Yassin Hazzat (jeugdspeler FC Bordeauxboys) voor het eerst aan de selectie toe te voegen”, gaat Hazzat verder.

De openingstreffer viel al binnen vijf minuten. Halverwege de eerste helft leek de Edenaren onderweg naar een makkelijke overwinning. Na vier doelpunten van Badri Haouat, Soufian El Hassnaoui (een fraaie hakgoal), Talib Azerkan en Mahdi Roble was het snel 7-0. ,,Echt in gevaar waren we niet geweest. De 7-1 en 7-2 tegengoals kwamen uit standaard situaties. Waarvan een uit een corner. Tijdens de corner stonden we niet op te letten. Sportclub Olympic profiteerde heier slim van. Een aandachtspuntje”, oordeelde de coach.

In de tweede helft kreeg ook tweede doelman Abdul Maow speeltijd. De thuisclub ging door met scoren. Soufian El Hassnaoui scoorde de 8-2. Yassin Hazzat en Yassin Benerroua zette de tussenstand op 10-2. ,,Yassin Benerroua is de enige versterking van Edesche Boys/ FC Bordeauxboys buitenaf. Hij speelde eerder voor JCK Aiso en komt uit Utrecht”, vertelde Reouan Hazzat. Sportclub Olympic deed wat terug met een meevoetballende keeper en zette de eindstand op 10-3.

,,Al met al hebben wij een goede wedstrijd gespeeld. Het spel was nu iets beter en dynamischer dan eerder. Ik ben best tevreden. Koploper en nog ongeslagen. Jammer dat de eerdere winst op AGOVV nu vervalt omdat zij zich uit de competitie hebben teruggetrokken. Ik wil graag nog positiever eindigen. Onze nieuwe hoofdsponsor Oaza Home was aanwezig. Hij maakt het mogelijk dat Edesche Boys/FC Bordeauxboys dit seizoen al kon instromen in het zaalvoetbal. Daardoor kunnen het team op een professionele en sportieve manier verder ontwikkeling”, besluit de Edesche Boys/FC Bordeauxboys coach Hazzat.

De eerstvolgende competitiewedstrijd is pas op 7 oktober. Dan wordt Veensche Boys in Nijkerkerveen bezocht.