Youssef Hadi liet er geen gras overgroeien en scoorde zeven maal in Winschoten.
Youssef Hadi liet er geen gras overgroeien en scoorde zeven maal in Winschoten. @theobeumer

Koploper ZVV Ede legt veel kilometers af en wint ruim

21 oktober 2022 om 23:10 Voetbal

EDE ZVV Ede heeft bij WMC in Winschoten een glorieuze 1-13 zege behaald. De selectie begon geconcentreerd aan het duel.

Eip Janssen

,,Dat was best knap. Het is bijna 153 km naar Winschoten en onderweg was het met files en andere hindernissen lastig op tijd in de zaal te zijn. Om 17.00 uur gegaan en na 20.00 uur in de zaal. De scheidsrechters hadden er gelukkig begrip voor dat we erg laat waren. ZVV Ede mochten wat langer een warming-up dan gebruikelijk. Daardoor werd ook wat later begonnen. En als je dan zo scherp start is dat een compliment voor alle betrokkenen”, opende ZVV Ede ‘supporter’ Henry Snetselaar.

Binnen no - time zorgde Youssef Hadi (archieffoto) met drie doelpunten ervoor dat coach Anouar Thigadouini zag dat het goed zat: 0-3. ,,Zo’n hattrick maakte Youssef vorige week in de bekerstrijd tegen Groene Ster Vlissingen ook al. Dat gaf de ploeg een ‘boost’ en de tegenstander een matig gevoel. Misschien hadden we bij een enkele goal ook wat geluk dat bij WMC de bal van richting werd veranderd en de keeper kansloos was. Maar je kunt het ook afdwingen”, oordeelde Snetselaar. 

(tekst loopt onder foto door)


ZVV Ede wil het weten na afloop tegen WMC en 13-1 zege                                        ZVV Ede

Niet lang daarna stuurde Ilias Joubid een paar tegenstanders het bos in 0-4. De doelpunten honger was nog niet gestild. Yordi Orriëns zette de tussenstand op 0-5. ,,Natuurlijk waren we favoriet. Maar je weet dat elke tegenstander zich dan wapent. Als je dan je tegenstander zo overklast komt dat wel over”, gaat Snetselaar verder. Een ingestudeerde corner leverde via Orriëns de 0-6 op. ZVV Ede ging door en liet via Youssef Hadi (2x) de 0-8 ruststand noteren.

,,De tweede helft is dan misschien een formaliteit. Onze coach Anouar Thigadouini hield ZVV Ede scherp. De thuisclub ging wat forser spelen en het was oppassen geblazen geen blessures op te lopen. In hun optiek keken ze hoever de scheidsrechters het toelieten. Misschien wat gefrustreerd”, gaat Henry Snetselaar verder.

DOORGAAN In de tweede helft liep de teller aardig op. Het duurde even voordat de Edese doelpunten machine op gang kwam. Youssef Hadi (0-9), Ilias Joubid die een bal meesleept en de dubbele cijfers (0-10) liet aantekenen. 

,,De thuisclub zag dat onze doelman Alpay Yüzgeç graag de nul wilde houden. Hij stopte een paar schoten zeer goed. Maar halverwege de tweede helft werd het toch 1-10, de eretreffer voor WMC. De 1-11 werd door Ino Wolters gescoord. Het zevende doelpunt van Youssef Hadi betekende de 1-12. En Mohamed Mazouz zette de 1-13 eindstand op het scorebord. Ik ga opgewekt aan de terugreis van ruim 150 kilometer beginnen. Deze uitslag maakt dat een stuk gemakkelijker”, besluit Snetselaar lachend.

ZVV Ede blijft na deze forse zege uiteraard koploper in de eerste divisie. G.S.F.V. Drs Vijfje en Heracles zijn de enige ploegen die de Edenaren bij kunnen benen met twee en drie verliespunten meer.

Komende vrijdagavond komt FC Brasil’77 op bezoek. Een middenmoter. De wedstrijd in de Van der Knaaphal begint om 20.45 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie