Mohammed Hazzat was weer succesvol voor ZVV Ede.
Mohammed Hazzat was weer succesvol voor ZVV Ede. Theo Beumer

ZVV Ede wint topper en is weer koploper

11 maart 2022 om 23:20 Voetbal

EDE ZVV Ede heeft bij het sterke ZVG/Cagemax een meer dan verdiende 2-5 zege behaald. Door dit mooie resultaat staan de Edese zaalvoetbaltoppers in de landelijke eerste divisie bovenaan met 27 punten uit tien wedstrijden. ZVV Eindhoven volgt op twee punten. ZVG/Cagemax volgt nu op vijf punten maar heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Eip Janssen

STERKE START ZVV Ede begon goed aan de wedstrijd maar gescoord werd er pas laat. ,,Na een tackle van Sjaak Termaaten was het uitgerekend balvirtuoos Nabil Akaazoun, die de nodige topduels in de Eredivisie achter zijn naam heeft staan, degene die zichzelf verloor en de rode kaart kreeg voorgehouden. Niet veel later moest ook de ZVG/Cagemax aanvoerder met rood het veld verlaten omdat hij de bal met zijn hand uit het doel sloeg. De daarop volgende strafschop werd door Achraf Benahmed benut:0-1”, keek ZVV Ede woordvoerder Leon Verbakel terug.

Het gevolg was wel dat de thuisploeg niet met twee man minder verder hoefde te spelen, maar na het doelpunt nog wel met één minder. Na de 0-2 van Mohammed Hazzat was het weer vijf tegen vijf. ,,In het landelijke zaalvoetbal speel je na een rode kaart twee zuivere speelminuten met een man minder tenzij er voor die tijd wordt gescoord door de tegenpartij De thuisploeg kwam vanuit een tien-meter-trap terug tot 1-2 na een onhandige overtreding van Mohammed Hazzat in de slotfase van de eerste helft”, analyseerde Verbakel.

BESLISSING ZVV Ede begon voortreffelijk aan de tweede helft. Ilias Joubid maakte er meteen 1-3 van. Halverwege de tweede helft mocht ZVV Ede opnieuw een overtal situatie uitspelen omdat Kevin Tromp zijn tweede gele kaart en daarmee rood kreeg. De ploeg van coach Anouar Tighadouini profiteerde. Achraf Benahmed maakte de tweede van de avond en bracht de tussenstand op 1-4. ,,ZVG/Cagemax ging tactisch wat anders spelen. De meevoetballende keeper werd voor de laatste zeven minuten ingebracht. Het leverde een 2-4 tussenstand op. Ruim twee speelminuten voor het einde viel de beslissing. Vanuit een vrije trap was Rafael Boer degene die de bal als laatste raakte voordat deze de doellijn passeerde: 2-5”, jubelde Verbakel.

Hij zag zijn ploeg weer koploper worden en denkt dat ZVV Ede en andere ploegen zoals ZVV Eindhoven en ZVG/Cagemax in een spannende slotfase van deze competitie gaat uitmaken wie gaat promoveren. ,,Normaal gesproken zou ZVV Ede nu zo goed als zeker zijn van nacompetitievoetbal, maar om onnavolgbare redenen heeft de KNVB deze mogelijkheid geschrapt. Alleen de kampioen zal promoveren dit seizoen. Aan ons (ZVV Ede, red.) daar alles aan te doen. De eredivisie is nog steeds ons doel”, sluit Leon Verbakel af.

ZVV Ede komt op vrijdag 18 maart weert in actie. Dan wordt ZVS/Bodemflex (SINT MICHIELSGESTEL) bezocht. Deze ploeg neemt in de eerste divisie de voorlaatste plek in. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie