ZVV ede koestert de moeizame maar verdiende zege
ZVV ede koestert de moeizame maar verdiende zege Leon Verbakel

ZVV Ede wint lastige en verre uitwedstrijd in Groningen

1 oktober 2022 om 09:10 Voetbal

EDE ZVV Ede heeft aan het bezoek bij PKC ’83 (Groningen) een 2-4 winst overgehouden. De Edese eerstedivisionist is de enige ploeg die nog geen puntverlies heeft moeten incasseren.

Eip Janssen

,,Een mooie driepunter maar deze keer verre van gemakkelijk. PKC ‘83 is een club in opkomst en liet vanaf het begin zien voor de overwinning te gaan”, keek ZVV Ede woordvoerder Leon Verbakel terug.

De Edenaren waren voor de vier punten lang onderweg. De ruim vier uur durende heen- en terugreis alsmede de wedstrijd betekende dat het zaterdag was toen de ploeg huiswaarts keerde. Genoeg tijd om de winst te koesteren en te analyseren.

,,De thuisploeg kwam halverwege de eerst helft op voorsprong. Ilias Joubid zorgde al snel voor de gelijkmaker: 1-1. Toch keek ZVV Ede bij rust tegen een 2-1 achterstand aan.”

In een door ZVV Ede veel beter gespeelde tweede helft zetten Yordi Orriëns en opnieuw Ilias Joubid het team van Anouar Tighadouini op een 2-3 voorsprong.

,,Deze kleine marge bleef lang in stand. In de laatste twee minuten besloot de thuisclub met een meevoetballende keeper te gaan spelen. ZVV Ede liet zien hierop een antwoord te hebben. De bal werd veroverd en Ilias Joubid maakte met zijn derde doelpunt (hattrick) de 2-4.

,,Ik denk een verdiende zege. Maar de eerste helft haalden we niet ons niveau. Gelukkig was de tweede helft een stuk beter”, besluit Joubid na afloop.

ZVV Ede blijft koploper met negen punten uit drie wedstrijden. Achtervolger drs Vijfje telt twee verliespunten achterstand. Vrijdagavond speelt ZVV Ede thuis in de Van der Knaaphal. SC Olympic komt op bezoek. De aanvang van deze wedstrijd is 20.45.