Evert Palm
Evert Palm @theobeumer

DTS Ede niet goed genoeg tegen hekkensluiter SVL

12 november 2022 om 18:49 Voetbal

EDE ,,Het was vandaag niet goed genoeg. Het tempo was te laag, er was te weinig beweging, waardoor er te weinig verassing zat in ons spel’’, analyseerde Arnold Brehler. De DTS Ede trainer zag zijn ploeg met 0-1 verliezen tegen hekkensluiter SVL.

door Wim van Kessel

,,Toch hadden wij de eerste helft nog een aantal goede kansen’’, liet Brehler weten. ,,Evert Palm raakte de binnenkant van de paal, Nehkomi Veldt kwam één op één met de keeper, en Evert Palm zag nog een poging gestopt worden. Als je dan niet goed speelt, moet je er eigenlijk nog wel minimaal een maken.’’

De bezoekers uit Langbroek deden dat wel na een kwartier spelen via Bart Aalbertsen. ,,Op zich hadden wij na balverlies, nog goed spelers achter de bal. Maar er werd heel matig verdedigd’’, baalde Arnold Brehler.

Waar DTS de eerste helft 4-3-3 speelde, ging Brehler over naar 3-4-3. . ,,Het was allemaal net niet. Een voorzet die te hard was, een bal die net niet aan kwam. ga zo maar door. Uiteindelijk konden wij heel weinig creëren. Een doelpunt wat nog afgekeurd werd vanwege hands. In de slotfase ging Joël van Wijk nog naar de spits positie. Maar het was gewoon niet goed genoeg.’’ Naast de 0-1 nederlaag, waren er ook nog zes gele, en een rode kaart in de slotfase voor DTS’er Geert de Jong. Hij beledigde de scheidsrechter.

,,Het was een mooie dag, maar voor ons uiteindelijk een trieste’’, vatte Arnold Brehler samen. De Edenaren zakken naar een gedeelde vierde plaats met tien punten uit zes duels. Zaterdag is er de uitwedstrijd bij Nivo Sparta.