Nehkomi Veldt rechts op de foto.
Nehkomi Veldt rechts op de foto. Henry Zegers

DTS Ede aan de beterende hand

19 november 2022 om 21:24 Voetbal

EDE Na een paar mindere optredens, toonde DTS Ede zich weer aan de beterende hand. Bij NIVO Sparta werd met 2-4 gewonnen. Grote man was de kleine Nehkomi Veldt met drie doelpunten.

door Wim van Kessel

,,Een overwinning moest ook wel’’, begon Arnold Brehler zijn betoog. ,,Ik moet zeggen dat wij een prima eerste drie kwartier speelden. Wij waren goed in de duels, en maakten gebruik van de ruimte aan de zijkanten. Met als gevolg goede kansen voor Shapoul Ali en Evert Palm. Gelukkig viel op slag van de rust de meer dan verdiende 0-1. Bij een voorzet van de rechterkant kwam Nehkomi Veldt inlopen. Hij schoot niet direct, maar maakte eerst een ‘zaalvoetbalactie’, voordat hij raak mikte.’’

,,Waar NIVO Sparta de eerste helft bijna niet in onze zestien meter wist te komen, was dat na de rust anders. Ook al omdat zij wat feller waren. Een vrije trap werd in de kruising geschoten. Dat gebeurde later bij een 1-2 stand nog eens. Werkelijk schitterende vrije trappen.’’ Jordi Ruijsch en Ilias Zaimi waren de schutters.

Ook de 2-2 van Veldt, een bal vanaf rand zestien meter over de doelman bij de tweede paal, was een wereld doelpunt. ,,Waar wij verzuimden de 1-3 te maken, viel dan de 2-2. Het zal toch niet, dacht ik even. Gelukkig was er opnieuw Nehkomi Veldt die vanaf de rechterkant naar binnen kwam, en met links raak schoot: 2-3.’’

,,Daarna was het voor ons nog even alle hens aan dek. Met een bal op de paal kwamen wij gelukkig weg. In extra tijd maakte Huub Siefkes aan alle onzekerheid een einde. Al met al een terechte overwinning voor DTS Ede. Ik was ook weer blij met de getoonde spirit en het voetbal’’, concludeerde de trainer van DTS Ede.

DTS Ede neemt nu samen met DZC nu een derde plaats in. Juist deze ploeg uit Doetinchem komt zaterdag op bezoek.