Een ploeg op alles voorbereid heeft ook het goede spandoek na afloop gelijk paraat.
Een ploeg op alles voorbereid heeft ook het goede spandoek na afloop gelijk paraat. PR ZVV Ede

Ongeslagen koploper ZVV Ede neemt periodetitel ook mee

16 december 2022 om 23:32 Voetbal

EDE ZVV Ede heeft bij G.S.F.V. Drs. Vijfje (Groningen)een 1-3 zege behaald. Dat betekent dat de eerste competitiehelft in de eerste divisie zaalvoetbal met de koploperspositie wordt afgesloten.

Eip Janssen 

De stand is met het ingaan van de korte winterstop nu dat ZVV Ede aan de leiding gaat met 11-31, gevolgd door de directe concurrent Heracles Almelo Futsal. Deze ploeg heeft drie verliespunten meer dan de Edenaren. Dat ZVV Ede ook de eerste periodetitel mee nam was mooi. Maar het uiteindelijke doel: Eredivisie staat bij ZVV Ede met stip op de eerste plaats.

Bij Drs. Vijfje werd al redelijk snel in de wedstrijd een 0-1 voorsprong genomen. Het was Youssef Hadi die een prima assist van Yordi Orriëns op waarde wist te schatten. De thuisclub bood behoorlijk weerstand en ZVV Ede slaagde er net voor het rustsignaal pas in de 0-2 te scoren. Het was de al eerder deze competitie succesvolle aanwinst Mohamed Mazouz die scoorde. De assist bij dit doelpunt mag niet onvermeld blijven. Het was ZVV Ede doelman Alpay Yuzgec die prima uitgooide en Mazouz bereikte.

Het duurde enige tijd in de tweede helft alvorens ZVV Ede de stand op 1-3 bracht via weer Yordi Orriëns. Hij benutte een goede vrije trap. Dit nadat Drs. Vijfje er in leek te gaan geloven en de aansluitingstreffer scoorde.

De thuisclub besefte met nog een minuut of vijf zuivere speeltijd op de klok dat wilde men nog een punt aan dit duel overhouden er wat moest gebeuren. Een meevoetballende keeper waarop ZVV Ede goed anticipeerde. In die fase teisterde Ilias Joubid nog de paal. De 1-3 zege in het verre Groningen betekende dat de thuisreis lang maar vreugdevol was. 

ZVV Ede hervat de zaalvoetbal competitie weer op vrijdag 20 januari met een thuiswedstrijd tegen Excelsior ’31 uit Rijssen.

Op vrijdagavond 13 januari kan het Edese zaalvoetbalpubliek genieten van de achtste finale landelijke zaalvoetbalbeker. Eredivisieploeg ASV Lebo, nummer drie op dit moment, komt op bezoek. Het kan een mooi voorproefje worden op de door ZVV Ede zo gewenste eredivisie droom. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie