Redouan Hazzat heeft zijn team Edesche Boys/FC Bordeauxboys weer op het goede spoor gezet.
Redouan Hazzat heeft zijn team Edesche Boys/FC Bordeauxboys weer op het goede spoor gezet. Eip Janssen

Edesche Boys/FC Bordeauxboys weer op het goede pad

28 januari 2023 om 11:10 Voetbal

EDE In de hoofdklasse zaalvoetbal heeft Edesche Boys/FC Bordeauxboys een 1-5 zege behaald op het Ermelose FC Bordkrijt.

Eip Janssen

Met deze zege blijft de Edese zaalvoetbalvereniging koploper in de hoofdklasse en kandidaat naar de eerste divisie te promoveren. Het Nijmeegse Madereros C.F. lijkt de enige concurrent te zijn. Deze ploeg heeft drie verliespunten meer.

Vrijdagavond liet Edesche Boys/FC Bordeauxboys er geen gras over groeien. De lessen die coach Redouan Hazzat, na de onverwachte nederlaag onlangs tegen ZVV Homar uitdeelde, waren aangekomen.

,,Er werd al snel een 0-2 voorsprong genomen. Een mooi schot van Yassin Bennarou en na een mooie aanval een doelpunt van Badri Haout die in de kruising vloog”, glimlachte Redouan Hazzat tevreden.

Haout, onlangs ook tot de beste zaalvoetballer van het Ede Stad zaalvoetbaltoernooi uitgeroepen, maar toen in dienst van eersteklasser Bennekom, scoorde de 0-3. ,,Hij schoot via de binnenkant paal onhoudbaar raak. Het was Mahdi Roble die in de verre hoek zelfs de 0-4 liet aantekenen. De thuisclub was behoorlijk op afstand gezet”, oordeelde Hazzat.

In ondertal moest Edesche Boys/FC Bordeauxboys de 1-4 incasseren. ,,Dat werd vrij snel rechtgezet. Yassin Bennarou wist de FC Bordkrijt doelman het nakijken te geven: 1-5. De zege kwam in de resterende minuten niet meer in gevaar”, had de Edese coach gezien.

Maandagavond 6 februari staat de kraker Edesche Boys/FC Bordeauxboys op het programma. ,,Zoals de competitie nu verloopt lijkt dit de wedstrijd van het seizoen voor ons te worden. Bij winst nemen we zes punten afstand van de Nijmeegse concurrent. Ik hoop dat veel zaalvoetballiefhebbers de weg naar de Van der Knaaphal weten te vinden. De wedstrijd begint om 22.00uur. Wel laat maar ook de moeite waard. De ploeg kan de steun goed gebruiken. De entree is gratis. Het team zal de toeschouwer die komt trakteren op spektakel”, eindigde Redouan Hazzat gedecideerd.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie