Zo zit je in Qatar bij Marokko en een dag later in de Van der Knaaphal te Ede
Zo zit je in Qatar bij Marokko en een dag later in de Van der Knaaphal te Ede Eip Janssen

Eerste puntverlies Edesche Boys/ FC Bordeauxboys

13 december 2022 om 10:46 Voetbal

EDE Het zaalvoetbalteam Edesche Boys/ FC Bordeauxboys speelde maandagavond met 3-3 gelijk tegen Veensche Boys. Een paar dagen eerder werd deze tegenstander nog in de KNVB-bekerstrijd met 8-4 verslagen.

,,Jammer dat we gelijkspeelden na een goed begin. Misschien had de bekerwinst eerder deze week met 8-4 tegen Veensche Boys ons in slaap gesust. Zelf was ik bij die wedstrijd niet aanwezig. Ik vertoefde op het WK bij de wedstrijden van Marokko. Ook genieten maar net een dag terug was mijn focus alweer op het zaalvoetbal in de hoofdklasse gericht”, steekt Redouan Hazzat van wal.

Veensche Boys, dus geen onbekende tegenstander voor de Edese zaalvoetbal hoofdklasser, na tweemaal winst, moest het in de beginfase ontgelden. ,,Na een mooie assist van de Edese Anass ‘Messi’ el Hassnaoui, scoorde Yassin Hazzat koelbloedig de 1-0.” Het leek een mooie onbezorgde avond te worden nadat Anouar Haouat de ruststand op 2-0 bracht. ,,Snel in de tweede helft zelfs 3-0 door een doelpunt van Badri Haouat. Maar ik zag dat Veensche Boys uit Nijkerkerveen geenszins van plan was zich over te geven”, oordeelde Hazzat. 

Het werd al snel achter elkaar 3-3 en Edesche Boys/FC Bordeauxboys liep een beetje achter de feiten aan. Nijkerkerveen. ,,Het laatste deel van de wedstrijd was een periode waarin beide ploegen de winst hadden kunnen pakken. Misschien moeten we het punt, ondanks de 3-0 voorsprong, gewoon koesteren. De competitie wordt nu tot 16 januari onderbroken. Het team gaat naast trainen ook oefenwedstrijden spelen. Winterkampioen betekent nog niet algeheel kampioen. Vooral Madereros. C.F. zal deze puntendeling met plezier hebben gehoord”, sluit de net uit Qatar teruggekeerde Redouan Hazzat af.

De stand in de hoofdklasse is dat Edesche Boys/FC Bordeauxboys aan de leiding gaat met 25 punten uit negen wedstrijden. Madereros. C.F. heeft zes punten minder maar ook een wedstrijd minder gespeeld dan de Edenaren.

Maandag 16 januari gaat Edesche Boys/FC Bordeauxboys op bezoek bij ZVV Homar in Nunspeet.

BEKERSTRIJD In de bekerstrijd eerder vorige week werd Veensche Boys met 8-4 verslagen. Dat betekende dat Edesche Boys/FC Bordeauxboys de koker ingaat bij de loting voor de volgende ronde KNVB-districtsbeker zaalvoetbal. Deze bekerkraker kende het omgekeerde verloop van bovenstaande competitiewedstrijd. 

Veensche Boys nam brutaalweg een 0-2 voorsprong, voordat Badri Haouat (2x), Talib Azerkan en Zakaria Maow de ruststand op 4-3 bepaalden in het voordeel van de Edenaren. 

In de tweede helft waren het Talib Azarkan (hakbal) en Badri Haouat (solo) die de stand op 6-3 brachten. Het Veensche Boys verzet was gebroken en Badri Haouat, Anouar Haouat met een afstandsschot bepaalden de eindstand op 8-4. Wie Edesche Boys/FC Bordeauxboys in de volgende bekerronde treft is nog niet bekend.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie