Afbeelding
@theobeumer

Edesche Boys/FC Bordeauxboys dendert maar door

12 oktober 2022 om 10:03 Voetbal

EDE Edesche Boys/FC Bordeauxboys heeft ook de vierde wedstrijd in de hoofdklasse zaalvoetbal in winst omgezet. ZVV Homar werd met 7-2 verslagen

Eip Janssen

Edesche Boys/FC Bordeauxboys gaat in de hoofdklasse aan de leiding met 12 punten. Madereros C.F. is de enige ploeg die in het spoor van de Edenaren kan blijven. Ook zij zijn nog zonder puntverlies, maar moeten nog een wedstrijd inhalen.

Het team van coach Redouan Hazzat liet er in de Van der Knaaphal tegen de ploeg uit Nunspeet geen gras overgroeien. ,,De selectie was weer vrijwel compleet. Anouar Haouat is net weer terug van zijn blessure. Zakariya Maow traint weer mee en Mert Erkan (Turks jeugdinternational en speler van De Graafschap) is weer terug uit Turkije. Doelman Mohammed Maow (ziek) werd goed vervangen door Abddul Maow. Ook konden we jeugdspeler Yassin El Hajri een kans geven. De jeugd is bij ons ook belangrijk naast het resultaat. Toch begonnen we niet scherp genoeg”, oordeelde Hazzat,

(tekst loopt onder foto door)


Anass el Hassnaoui zowel op het veld (Fortissimo) als zaal doeltreffend. - @theobeumer

De thuisploeg had te veel kansen nodig om te scoren. ,,Een moeizame eerste helft. Pas in de tiende minuut viel de 1-0. Anass El Hassnaoui op aangeven van Yassin Benarrou scoorde. Een mooi afstandsschot. Niet veel later zocht Badri Haouat zelf de actie op en dit resulteerde de 2-0. Net voor rust deed ZVV HOMAR wat terug de 2-1. Wij geven als team nog te vaak onnodig een doelpunt weg. Dit heeft met scherpte en coaching te maken. De nul houden is ook een doel”, was Redouan Hazzat kritisch.

In de rust gaf Redouan Hazzat zijn ploeg wat mee. ,,Er werd niet goed overgegeven vanuit achteren en er ontstond veel miscommunicatie. Dat moet eruit. Verdedigend zijn wij nog kwetsbaar. Een mooi aandachtspunt niet alleen in de rust, maar ook later.”

(tekst loopt onder foto door)


De bank ziet de score naar 7-2 oplopen - @theobeumer

Edesche Boys/FC Bordeauxboys was kennelijk de info nog aan het verwerken, want het werd snel:2-2. ,,Even orde op zaken gesteld. Te laag baltempo en we creëerde bijna niks als team. We waren ook onrustig aan de bal. Temporiseren doen we nog te weinig. Dat hielp kennelijk”, lachte Hazzat. Hij liet Yassin El Hajri zijn debuut gemaakt. ,,Hij bracht wat extra’s en was dreigend. De ommekeer was na de 3-2 (Badri Haouat)”, had de coach gezien.

Yassin Beneroua met de 4-2 (assist Yassin el Hajri ), Anouar Haouat met de 5-2 (uit een 5 tegen 4 situatie), weer Anouar Haouat die de 6-2 (assist Yassin Beneroua) maakte en ook voor de 7-2 eindstand zorgde met zijn hattrick.

,,Natuurlijk ben ik blij met de zege, maar ook kritisch. Voetballend moet het nog veel beter om onze doelstelling te kunnen behalen. Maandagavond 17 oktober komt FC Bordkrijt uit Ermelo op bezoek. Ik hoop, hoewel het laat is (22.00 uur) dat weer veel toeschouwers de weg naar de Vander Knaaphal weten te vinden”, besluit Redouan Hazzat.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie