Anass el Hassnaoui schiet met scherp
Anass el Hassnaoui schiet met scherp @theobeumer

Zaalvoetbal hoofdklasser Edesche Boys/FC Bordeauxboys blijft winnen

9 oktober 2022 om 09:26 Voetbal

EDE Op het zaalvoetbalteam van Edesche Boys/FC Bordeauxboys staat geen maat. Vrijdagavond werd ook de derde voor de competitie meetellende wedstrijd bij Veensche Boys met 2-7 gewonnen.

Het nieuwe zaalvoetbalteam staat in de hoofdklasse gedeeld bovenaan. Samen met Madereros C.F. hebben de Edenaren negen punten bij elkaar gespeeld.

In Nijkerkerkerveen begon Edesche Boys/FC Bordeauxboys wat moeizaam. Misschien was de oorzaak dat de selectie deze keer wat anders was samengesteld. Kayd Abdirahman, Anouar Haouat, Zakariya Maow en Mert Erkan ontbraken. Dat gaf de technische staf (Redouan Hazzat en Yassin Bentalib de mogelijkheid de jeugdspelers Yassin Hazzat en Rayan Boukattan een kans te geven.

De Edese zaalvoetbal tak nam na zeven minuten een 0-1 voorsprong bij Veensche Boys. Yassin Benarroua maakte een mooie teamgoal als resultaat van een combinatie waar Yassin Hazzat en Soufian El Hassnaoui bij betrokken waren. De Veensche Boys doelman keek bewonderend maar machteloos toe.

,,Onverwacht werd het 1-1 door een defensief foutje”, aldus Redouan Hazzat. De ploeg herstelde zich snel van deze tegenvaller. Halverwege de eerste helft werd er in de vijf meter een overtreding gemaakt op Yassin Beneroua. De terecht toegekende strafschop door de goed leidende arbiter Benali werd door Badri Haouat benut: 1-2”, had de coach gezien. Met kansen over en weer werd de pauze met een 1-3 stand bereikt. ,,Badri Haouat tekende voor de derde goal. De thuisclub was ook niet ongevaarlijk. Maar onze keeper (Mohammed Maow, red.) stond goed zijn doel te verdedigen”, oordeelde Redouan Hazzat.

In de tweede helft stelde Edesche Boys/FC Bordeauxboys orde op zaken. Anass El Hassnaoui (archieffoto) 1-4, Soufian El Hassnaoui met de 1-5 (assist Mahdi), Mahdi scoorde zelf na een mooie combinatie de 1-6..

,,Toch stonden we als team niet altijd even goed. Slordig en soms te onrustig. Het gevolg de 2-6”, was de coach kritisch. Zijn tips hadden als eindresultaat dat Soufian El Hassnaoui de eindstand op 2-7 bepaalde. ,,Veensche Boys kreeg nog een rode kaart. Dit werd onvoldoende uitgespeeld. De dubbele cijfers waren haalbaar. Een bespreekpuntje”, besluit de Edesche Boys/FC Bordeauxboys coach.

Maandagavond (10 oktober) speelt Edesche Boys/FC Bordeauxboys om 22.00 uur in de Van der Knaaphal de volgende wedstrijd. ZVV Homar uit Nunspeet komt op bezoek.