Afbeelding
@theobeumer

Edesche Boys/FC Bordeauxboys blijft uitstekend presteren

4 december 2022 om 11:36 Overig

EDE Het in de hoofdklasse zaalvoetbal debuterende Edesche Boys/FC Bordeauxboys won met 4-5 bij Sportclub Olympic 2. In Westervoort stond door omstandigheden een uitermate jong maar beloftevol team aan de start. Liefst acht jeugdspelers telde de Edese zaalvoetbalploeg.

Eip Janssen

,,Het was deze keer meer Jong Edesche Boys/FC Bordeauxboys door de vele afwezigen. Jonge spelers als Baba Cole en Alex Danga (keeper) heb ik bij de selectie gehaald. Niet beschikbaar waren om allerlei redenen Anouar Haouat, Talib Azarkan, Soufian El Hassnaoui, Anass El Hassnaoui, Mahdi Roble, Mohammed Maow (K) en Abdul Maow (K). Dit zijn belangrijke en ervaren spelers. Heel trots dat onze jeugdige ploeg de ongeslagen status heeft kunnen handhaven”, lachte coach Redouan Hazzat breeduit.

Hij vond het niet de beste wedstrijd van het seizoen. ,,Maar uiteindelijk zijn de punten binnen en dat telt. Over e paar weken weet niemand meer hoe dit resultaat tot stand is gekomen”, stelde Hazzat realistisch vast.

In Westervoort had de coach het lastig zijn super jonge ploeg bij de les te krijgen. ,,Er werd vanuit achteren te weinig en niet goed overgegeven en/of onderling gecoacht. Jong Edesche Boys/FC Bordeauxboys is misschien een betere term liet twaalf grote scoringskansen liggen. Maar om het positief te houden zie ik dit ook als een leerdoel voor de meeste spelers. Dit was voor een aantal spelers de eerste echte competitiewedstrijd met veel tegengoals. De ‘nul’ houden moet ook een doel zijn. Het Westervoortse Sportclub Olympic benutte dit optimaal en scoorden 4 uit 4 kansen. Een honderd procent score om jaloers op te zijn”, ging de coach verder.

SCORE VERLOOP In de tweede nam (Jong) Edesche Boys/FC Bordeauxboys nog de leiding door een benutte indirecte vrije trap. Badri Haouat was de schutter. Daarna kwamen de Edenaren met 3-1 achter, alvorens Yassin Hazzat de ruststand op 3-2 bepaalde. Na rust werden de door Redouan Hazzat gegeven waarschuwingen prima opgevolgd. Na de 4-2 was het Badri Haouat die de 4-3 scoorde. Een minuut later maakte Rayan Boukattan de 4-4. Het achteraf winnende doelpunt en zijn derde kwam op naam Badri Haouat. Zijn hattrickavond betekende een mooie 4-5 winst in Westervoort.

,,Compliment aan de ploeg. Edesche Boys/FC Bordeauxboys blijft koploper met vijf punten voorsprong op de voorlopig enige concurrent Madereros C.F. Maandagavond een bekerwedstrijd tegen Veensche Boys. De aanvang is 22.00 uur in de Van der Knaaphal. Ik hoop dat er veel supporters komen kijken”, sluit Redouan Hazzat af.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie