@theobeumer

Edesche Boys/ FC Bordeauxboys blijft ongeslagen koploper in hoofdklasse zaalvoetbal

18 oktober 2022 om 23:15 Voetbal

EDE Edesche Boys/FC Bordeauxboys heeft maandagavond in de hoofdklasse zaalvoetbal de ongeslagen status gehandhaafd. FC Bordkrijt uit Ermelo werd met 4-2 verslagen.

De Edenaren delen samen met Madereros C.F. de eerste plaats in de hoofdklasse. Dat kan vrijdagavond 11 november veranderen. Dan staat bij Madereros dé topper op het programma. De winnaar van dit duel doet goede zaken, want de overige ploegen staan op acht of meer punten achterstand bij dit duo.

,,De vijfde competitiewinst. Gemakkelijk ging het in het begin niet. Edesche Boys/FC Bordeauxboys was niet scherp en te slordig aan de bal. Dat kun je je tegen een topper als Medereros C.F. over een paar weken niet veroorloven”, keek coach Redouan Hazzat vast vooruit.

De thuisclub oogde ook verdedigend wat kwetsbaar. ,,De ballijnen naar de spits van FC Bordkrijt werden er niet uit gehaald. Hij werd te vaak bereikt! Compact spelen en druk zetten op de tegenstander kwam er niet uit.”

Dat betekende dat de gasten na een minuut of tien spelen een 0-1 voorsprong namen. ,,Ook de coaching in het veld was onvoldoende. Gevolg miscommunicatie. Dat moet beter”, was Hazzat zeer kritisch. De Ermelose ploeg liep uit naar 0-2. ,,Een counter met een persoonlijke fout bij ons. Zij straften dat gelijk af Maar mijn ploeg toonde karakter. Het werd 1-2 door Soufian El Hassnaoui. Hij creëerde de kans zelf en schoot overtuigend in de kruising vanuit een moeilijke hoek. Het publiek beloonde de schitterende goal met applaus. Dat gaf inspiratie aan de ploeg. Want het werd door Badri Haouat nog voor rust 2-2.”

NEUZEN ZELFDE KANT OP In de rust zette de coach alle gezichten naar een richting. Hij benoemde de pijnpunten en gaf de spelers mee dat het echt beter moest. ,,De afgesproken aanvalspatronen nakomen was iets wat ik hen meegaf”, was Redouan Hazzat gedecideerd. De boodschap was aangekomen. Het spel werd beter en de bal ging sneller rond. Na mooi combinatiespel (een-twee) van Soufian El Hassnaoui met Yassin Benarroua werd het 3-2.

,,Daarna werd Badri Haouat in het vijfmeter gebied neergehaald. De scheidsrechter aarzelde geen moment en gaf een terechte strafschop. Die werd benut door Badri Haouat: 4-2. Met nog slechts luttele minuten op de klok de eindstand. Ik ben blij met de drie punten. In de tweede helft speelden wij FC Bordkrijt uit de wedstrijd. De selectie weet waar ze aan toe is. Ik was ook blij dat Mohammed Mow er weer bij is. Ook Yassin El Hajri (jeugdspeler) die in de vorige wedstrijd een goede indruk maakte, was tegen FC Bordkrijt weer van de partij. In de topper tegen Madereros C.F. hebben echt iedereen nodig. Misschien goed dat de competitie even stilligt. De voorbereiding op het zes puntenduel is gestart”, eindigde Hazzat kritisch maar tevreden.

De succesvolle Edese coach hoopt dat veel Edese toeschouwers zijn team zullen komen aanmoedigen. De wedstrijd in Lent begint 11 november om 20.00 uur.