Koningin Beatrixschool vier samen het succes naar de finaledag.
Koningin Beatrixschool vier samen het succes naar de finaledag. Wim Roelofsen

Ede Stad schoolvoetbaltoernooi barst weer los

23 maart 2023 om 18:39 Voetbal

Ede Het Ede Stad schoolvoetbaltoernooi is de 36ste editie ingegaan. Woensdagmiddag was het op sportpark Hoekelumse Eng weer als vanouds vreselijk gezellig.

,,Dat kun je wel zeggen. Ondanks dat de verkeersituatie naar en van het sportpark niet ideaal is, was er veel publiek aanwezig. Dat was leuk voor de 35 teams (jongens en meisjes, red.) die aantraden”, keek commissievoorzitter Wim Roelofsen tevreden terug.


Scheidsrechter Peter ‘t Hoen slaat de lekkernijen niet af. - Wim Roelofsen

Het ‘gezicht’ van het Edese schoolvoetbal heeft dan wel een klein stapje teruggedaan maar genoot met volle teugen. ,,Eerdere edities was ik voornamelijk in de bestuurskamer te vinden. Omroepen, uitslagen noteren, vragen van scholen beantwoorden enz. Dit jaar hebben leerlingen van het Streekcollege de wedstrijden tot volle tevredenheid van alle betrokkenen, aangekondigd. Ook leuk was het dat het Streekcollege fruit heeft uitgedeeld aan de vrijwilligers en de voetballende teams. Duurzaamheid en gezond eten staan ook bij ons als organisatie (Ede/Victoria, red.) hoog in het vaandel. Ik kon nu op het veld ook eens genieten van een wedstrijd.”

Er werd leuk maar vooral sportief gevoetbald. In twee jongenspoules waren de winnaars duidelijk een maatje te groot voor de overige deelnemende tams. ,,Maar hier en daar bleef het bij wijze van spreken spannend tot de laatste seconden. Bijzonder was dat de beslissing bij de meisjespoule 1 pas op basis van het doelsaldo in het voordeel van de Koning Davidschool uitviel”, lachte Roelofsen. 

Ook in de meisjespoule 2 eindigden Koningin Beatrix 1 en de Kern 2 exact gelijk in punten, doelsaldo en doelpunten voor. De onderlinge wedstrijd was geëindigd in 0-0. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. ,,Ik loop al heel wat jaren mee maar in mijn herinnering is deze uitkomst in de voorronden nog nooit voorgekomen. De Koningin Beatrix 1 was uiteindelijk de sterkste. De Kern 2 maakt als beste nummer twee nog kans op een finaleplaats. De organisatie heeft de eerste speeldag met een goed gevoel afgesloten. Naar ik begreep, en dat is het belangrijkste, de deelnemende teams ook:, eindigde Roelofsen.


Het was goed toeven bij de gastvrije organisatie in de bestuurskamer. - Wim Roelofsen

RESULTATEN

Voor de finaledag (14 april, red.) plaatsten zich de volgende schoolteams: Jongens: Vuursteen 1, Koningin Beatrix 2, Veldhuizerschool 3. Bij de meisjes zijn Koning Davidschool 1 en Koningin Beatrixschool 1 de eerste gelukkigen.

De tweede speeldag is woensdagmiddag 29 maart op sportpark Hoekelumse Eng.

Alle uitslagen zijn te zien op www.edestadschoolvoetbaltoernooi.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Eip Janssen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie