Afbeelding
Gerhard Oostindië

Dubbele thuisnederlaag voor TweeVV-teams tegen hoogvliegers

20 november 2023 om 05:47 Volleybal

EDE Zowel de vrouwen- als de mannenploeg van TweeVV had een zwaar programma afgelopen zaterdag. De twee ploegen kwamen thuis uit tegen kampioenskandidaten. Dat leverde tweemaal een nederlaag op voor de Edenaren.

door Kees Schipstra

De vrouwen speelden tegen koploper Rebelle uit Dieren en de mannen tegen de nummer twee Blauw Wit uit Oldebroek.

Bij de vrouwen speelde TweeVV de eerste, tweede en vierde set prima volleybal en had de ploeg kansen om een aantal sets van de koploper af te snoepen. Dat het maar bij één set bleef, was te wijten aan het toch af en toe wat wisselvallige spel. In de eerste en tweede set bleven de vrouwen uit Dieren net iets koelbloediger dan die uit Ede waardoor met slechts twee punten verschil werd verloren: 27-29 en 23-25.

Deze tegenslag zorgde in de derde set voor lichtelijke chaos bij TweeVV. Die chaos zorgde dan wel weer voor extreme reddingen zoals die van Daniëlle Dijkstra die een bal knap redde met haar voet. Dubbele wissels door coach Joke Kamps, om onder andere drie aanvallers aan het net te houden, mochten deze set niet meer baten. Nummer 11 van Rebelle mocht een lange serie sprongservices maken waardoor uitgelopen werd naar 8-17. Deze achterstand werd niet meer goedgemaakt.

Toch overheerste het gevoel dat een 0-3 achterstand geen recht deed aan de verhoudingen en TweeVV wilde dat dan ook in de laatste set laten zien. Er werd mooi gevarieerd gespeeld en spelverdeelster Esmée van Asselt legde de tweede bal een paar keer fraai op een open plek aan de vijandelijke kant. Ook het midden, buiten en de driemeter werden goed bediend én er werd goed verdedigd zodat deze set dik werd gewonnen en het gevoel werd versterkt dat hier meer in had gezeten dan de uiteindelijke stand van 1-3 (27-29, 23-25, 15-25, 25-16).

ZWARE KLUS

Blauw Wit staat bekend als een geduchte tegenstander voor de mannen van TweeVV en dat bleek ook deze wedstrijd waarin de Edenaren direct tegen een 1-8 en vervolgens 4-10 achterstand aan keek. TweeVV toonde echter strijdlust en veerkracht met een goede verdediging door Sander Lammertink en Kevin van de Pol en mooie driemeteraanvallen van John Bos, slinkse prikballen van Casper Kooi en typische Geert Meijer-knallen.


De mannen van TweeVV in actie tegen Blauw Wit - Gerhard Oostindië

Coach Joke Kamps kon trots zijn want de set ging alsnog naar de Edenaren en dat had niemand verwacht; het publiek ging er dus maar eens beter voor zitten want misschien zat er een verrassing aan te komen.

Die verrassing kwam er niet omdat het altijd luidruchtige Blauw Wit - dat voor elke standaardsituatie wel een lied heeft gecomponeerd en dat luidruchtig ten gehore bracht - beter speelde dan TweeVV en een extra troef had meegenomen in de vorm van nummer 15, het ‘Beest van Oldebroek’. Zijn harde smashes scoorden altijd, op twee mooie blokkeringen na, en hij wist deze ook nog af te wisselen met geplaatste ballen. Ook de nummer 6 van Blauw Wit had op midden vaak alle ruimte om te kijken waar hij de bal nu weer eens in ging slaan.

De spelverdeling door Martijn Drost was zo nu en dan briljant met een uitschieter in de vierde set toen na een hele snelle verdedigende pass de bal ook heel snel op midden aan Jordy van Beusichem werd gegeven; een prachtig punt. Eindelijke wonnen de Oldebroekers met 1-3: 25-20, 13-25, 17-25, 21-25.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie