Afbeelding
anp / Sem van der Wal

Waterpolosters uitgeschakeld op WK na strafworpen tegen Hongarije

12 februari 2024 om 18:23 Waterpolo

EDE (ANP) Oranje kende een moeizaam toernooi in Qatar. De ploeg verloor in de groepsfase van olympisch kampioen Verenigde Staten, waardoor er een kruiswedstrijd nodig was om zich voor de kwartfinales te kwalificeren. De pouleduels met het kleine Kazachstan en Brazilië werden wel eenvoudig gewonnen. De eerste wedstrijd in de knock-outfase tegen het veel lager ingeschatte China eindigde zaterdag in een nipte 16-14-zege.

De Edese bondscoach Doudesis sprak na afloop van de wedstrijd tegen China nog van onderschatting, maar dit zou volgens de Griek in de kwartfinales tegen het sterke Hongarije niet het geval zijn. Het land is meestal nog actief in de laatste fase van de grote toernooien en schakelde Nederland onder meer drie jaar geleden op de Olympische Spelen uit. Vorige maand boekte Oranje op weg naar de Europese titel in de groepsfase een kleine 14-11-zege op het land.

Ondanks de waarschuwingen kende Nederland een trage start tegen Hongarije. Keepster Laura Aarts zorgde er met een aantal knappe reddingen voor dat de wedstrijd nog in evenwicht was na de eerste periode (1-1). Hongarije liep in de tweede periode uit, maar Oranje herpakte zich in het derde kwart. Hongarije leek de wedstrijd alsnog in de reguliere speeltijd te beslissen bij een 8-6-tussenstand, maar Bente Rogge en Maartje Keuning zorgden op de valreep nog voor strafworpen. Op dat onderdeel ging het alsnog mis.

Naast de bondscoaches hebben veel speelsters ook een sterke link met Polar Bears uit Ede. Zo doen de huidige Berinnen Iris Wolves en Lola Moolhuijzen mee. Ook Vivian Sevenich, Simone van de Kraats, en de Edese Nina ten Broek speelden in het verleden bij Polar Bears.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie