Afbeelding
Theo Beumer

Polar Bears vrouwen winnen eerste finale wedstrijd bij Widex GZC Donk

14 mei 2021 om 20:55 Waterpolo

EDE In een zinderend duel heeft Polar Bears de eerste wedstrijd bij Widex GZC Donk (Gouda) met 9-10 gewonnen.

Eip Janssen

Zaterdagmiddag (16.00 uur) volgt in zwembad De Peppel de tweede en wellicht beslissende wedstrijd.

Vrijdagavond werd snel duidelijk dat de twee beste vrouwen waterpoloploegen van Nederland aan het werk waren. De ploegen gaven elkaar niets toe. 

Polar Bears kwam al snel op een 1-0 achterstand. Maar Lola Moolhuijzen benutte een van de vele kansen die Polar Bears kreeg. Widex GZC Donk had het vizier wat scherper staan en liep uit naar een 3-1 voorsprong. Desondanks mocht Polar Bears vertrouwen blijven houden in de goede afloop. 

,,Ik denk dat wij wat matig begon. Er werden wat foutjes gemaakt waar de thuisclub goed van profiteerde. Maar de ploeg weet ook dat we conditioneel ijzersterk zijn. Ik wist zeker dat Polar Bears het hoge tempo kon volhouden”, keek Nina ten Broek wat kritisch terug.

In de tweede periode bracht de thuisclub de stand op 4-1. Vanaf dat moment zette Polar Bears orde op zaken. Met goed verzorgd spel werd een 4-4 tussenstand bereikt. Jasmijn Dikmans en Simone van de Kraats (2x) waren de tref zekere schutters. Maar ook verdedigend stond Polar Bears met keepster Joanne Koenders aan het hoofd, goed. Toch was het weer de thuisclub die wat gelukkig met een 5-4 voorsprong de tweede periode eindigde.

In de derde periode leek het even alsof Widex GZC/Donk afstand zou gaan nemen. Na de 5-5 van Lola Moolhuijzen kwam Polar Bears op een 7-5 achterstand. Het was Simone van de Kraats die met een perfect ingeschoten vijf meter worp de stand op 7-6 bracht. Lola Moolhuijzen zorgde voor de 7-7 tussenstand.

,,Natuurlijk was de uitsluiting van Lola Moolhuijzen (3 persoonlijke fouten, red.) in de vierde periode een tegenvaller. Maar er zit genoeg kwaliteit in de ploeg om dat op te vangen”, ging Nina ten Broek verder.

Zij zag dat Simone van de Kraats de 8-7 achterstand weg poetste. De keepster van de thuisclub was kansloos op haar vijf meter worp.

Nadat de stand op 9-9 (Jill Oort) kwam nam Polar Bears de beslissende voorsprong.

,,De 9-10 van Fleurien Bosveld met nog zo’n 25 seconden op de klok kwam als geroepen. De thuisclub nam een time out. Je weet dat het nog een aantal seconden heel zwaar word. Wat je dan afspreekt? Koste wat kost de bal veroveren en geen schietkans weggeven. En dat is gelukt. Nadat keepster Joanne Koenders de bal pareerde werd de wedstrijd rustig uitgespeeld.”

Nina ten Broek rekent zich nog niet rijk. Maar noemde de zege in Gouda wel heel belangrijk voor het vervolg zaterdagmiddag in eigen huis.

,,Widex GZC/Donk zal zaterdagmiddag risico’s moeten gaan nemen. Polar Bears moet het eigen spel spelen. Beslist is er nog niets maar deze overwinning geeft een goed gevoel. In het eigen bad de landstitel behalen zal een nog hele klus worden. Maar ik heb er vertrouwen in. We rekenen ons niet rijk en zullen de gasten nooit onderschatten. Maar deze uitslag staat toch maar mooi”, besluit Nina ten Broek gedecideerd.

Doelpunten Polar Bears: Jill Oort, Fleurien Bosveld, Simone van de Kraats 4, Lola Moolhuijzen 3, Jasmijn Dikmans

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie