Afbeelding
Theo Beumer

Topploegen komen naar Ede

Wielrennen

EDE De topwielerploegen bij de vrouwen weten ook dit jaar de Simac Ladies Tour te vinden. De enige etappekoers in de UCI Women’s WorldTour in de Benelux start dit jaar op 30 augustus in Lelystad en eindigt op zondag 4 september op de Posbank bij Arnhem. Zo zijn er maar liefst elf Women’s WorldTour-teams present en vijf continentale UCI-ploegen. Op 31 augustus is de start en finish in Ede.

De Nederlandse topformaties SD Worx, Team DSM, Liv Racing Xstra en Jumbo-Visma ontbreken uiteraard niet, net als andere gerenommeerde ploegen uit de hoogste divisie van het vrouwenwielrennen zoals Trek-Segafredo, FDJ-Futurosope, Canyon/Sram, UAE Team, BikeExchange-Jayco, UNO X en Roland Cogeas Edelweiss. Onder de vijf continentale ploegen zijn de Nederlandse formaties van Parkhotel Valkenburg, AG Insurance-NXTG en GT Krush. Valcar Travel & Service en Plantur-Pura maken het veld compleet.

Organisator Thijs Rondhuis van Courage Events is blij met de komst van zoveel sterke teams van het hoogste niveau. ,,Het is geweldig dat we zoveel Women’s World Tour-formaties mogen begroeten. Gezien de volle kalender in de WorldTour moeten teams steeds vaker keuzes maken. Ook een aangepaste voorbereiding op het WK in Australië zorgt voor flinke concurrentie. Gelukkig is de keuze veelal in ons voordeel uitgevallen. Vanaf volgend jaar zorgt de verhuizing van de Vuelta voor vrouwen naar mei voor meer ruimte. Voor de Simac Ladies Tour is dat een goede ontwikkeling. We gaan de komende tijd verder bouwen aan de sterke positie die we hebben als enige meerdaagse wedstrijd in de UCI Women’s WorldTour in de wijde regio, de Benelux en Duitsland. In het najaar hopen we daar meer nieuws over te kunnen brengen.’’

advertentie
advertentie