De Brugge jeugd is winnende finalist regiofinale schoolvoetbal.
De Brugge jeugd is winnende finalist regiofinale schoolvoetbal. Terpstra

Basisschool De Brugge wint regiofinale schoolvoetbal en is districtsfinalist

20 mei 2022 om 12:31 Activiteiten

EDE Het jongensteam van CNS De Brugge heeft woensdagmiddag het door Ede/Victoria perfect georganiseerde regio 3 finale toernooi Oost schoolvoetbal gewonnen. De ‘gouden’ medaille werd na een zinderende finale (2-1) tegen de Arnhemse basisschool De Boomhut veroverd.

Eip Janssen

Bij de meisjes bijna een Edes succes. Het meisjesteam van CNS - basisschool Koningin Beatrix verloor in de finale met 0-3 van De Jozefschool uit Arnhem. CNS De Brugge gaat door naar de districtsfinale op 1 juni bij de Bataven (Gendt).

,,Woensdagmiddag (18 mei, red.) waren wij gastheer van de Regiofinale schoolvoetbal regio 3 KNVB district Oost. Dat de KNVB ons deze regiofinale gunde is een beloning voor alle vrijwilligers die elk jaar weer zorgen voor het mooie Edese basisschoolvoetbalkampioenschap. Kennelijk doen we het goed”, zegt organisator Wim Roelofsen bescheiden. Op de velden van Ede/Victoria aan De Hoekelumse Eng werd het op een zonovergoten en warm sportpark een geweldige regiofinale. ,,Het was gezellig druk met veel toeschouwers aan de zijlijn. Ook een heel hoog spelniveau. Passend bij deze regiofinales. De scheidsrechters hadden echt goede spelers en speelsters gezien”, oordeelde de ede/Victoria vertegenwoordiger. 


Organisator Wim Roelofsen spreekt de jeugd toe                                                                                      Foto: Terpstra

Over de Edese deelnemers sprak Wim Roelofsen vol lof. ,,De Brugge, Al Amana, Koningin Beatrixschool en Koning Davidschool hebben het goed gedaan. Zo zie je maar weer dat het schoolvoetbal in deze gemeente van een hoog niveau is. Dat hadden we in de voorronden gezien en werd nu weer bevestigd”, meende Roelofsen.

MEISJES De organisator begon deze keer niet voor niets met de meisjes. ,,Ik ben blij dat het meisjesvoetbal in de Edese sportgemeenschap zich zo ontwikkeld. Je moet het niet vergelijken met jongensvoetbal. Maar in vergelijking met heel lang geleden is het niveau behoorlijk omhooggegaan”, kijkt Roelofsen terug. De organisatie zag de Koningin Beatrix in de finale net 1-3 verliezen van De Jozefschool. ,,De Arnhemse meisjes waren in de finale duidelijk sterker. Maar de Koningin Beatrixschool heeft het niet zomaar cadeau gegeven.”

Bij de jongens werd zoals gezegd De Brugge winnaar van het toernooi. De 2-1 zege in de finale tegen De Boomhut (Arnhem) was verdiend. ,,Een bewijs hoe sterk het Edese schoolvoetbal wel niet is werd in de halve finale geleverd. Of het zo moest zijn troffen de Edese scholen Al Amana en De Brugge elkaar eerder deze woensdagmiddag. De Brugge zegevierde met 0-1. Daarmee nam De Brugge revanche voor de eerdere nederlaag in de Edese schoolvoetbalfinale op 22 april jl.”, stelde Wim Roelofsen vast. Al Amana werd bij de jongens in het eindklassement vierde. De strijd om het ‘brons’ tegen Mozaiek uit Arnhem - Zuid werd met 0-1 verloren. Bij de meisjes werd de wedstrijd Airborneschool (Renkum) en de Koning Davidschool (Ede) met 0-1 door laatstgenoemde gewonnen.


De uitgereikte attributen werden door de jeugd dankbaar aanvaard.                                                    Foto: Roelofsen

De spelers van de winnende teams kregen een ‘gouden’ medaille uitgereikt. Alle andere deelnemers een ‘zilveren medaille’. Alle teams voor aanvang ook een aanvoerdersband, die vol trots werd gedragen.


Terpstra

De organisatie van de Edese voetbalclub Ede/Victoria, kijkt met alle vrijwilligers terug op een mooie voetbalmiddag waarvan de schooljeugd met volle teugen genoot. ,,Wij zijn de KNVB dankbaar voor het mogen organiseren van dit toernooi. Ook een bijzonder woord van dank voor alle vrijwilligers die dit mogelijk maakten. En heel mooi dat de jeugd zich duidelijk uitsprak voor leuk voetbal en dat voorop stelde”, sluit Wim Roelofsen tevreden af.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie