Vanaf linksboven met de klok mee: Phufa, Juliette, Matteo en Elena.
Vanaf linksboven met de klok mee: Phufa, Juliette, Matteo en Elena. Travel Active

Juliette, Elena, Matteo en Phufa zoeken gastgezin in Ede

8 augustus 2022 om 09:00 Maatschappelijk

EDE Tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld maken eind augustus hun droom waar door een periode van drie tot tien maanden ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur, taal en tradities. Zo ook Juliette (18) uit België, Elena (17) uit Italië, Matteo (16) uit Brazilië en Phufa (17) uit Thailand). De scholieren wonen bij Nederlandse gastgezinnen en gaan naar de middelbare school, het Marnix College in Ede en het Pantarijn in Wageningen. Voor hen zoekt uitwisselingsorganisatie Travel Active een gastgezin in de regio Ede en Wageningen. Alle vier komen ze in augustus aan, Juliette zoekt een gastgezin tot januari 2023, de andere drie zoeken onderdak tot de zomervakantie 2023.

Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier, ook het gastgezin leert over de cultuur die een buitenlandse scholier meebrengt. Zo hoef je niet ver te reizen om de wereld te ontdekken, want je kan de wereld ook in huis halen met een buitenlandse student.

Nederland blijkt steeds populairder te worden als ‘high school’ bestemming. ,,Nederland wordt gezien als een veilig en gastvrij land”, meldt Travel Active. ,,Het High School Holland programma groeit, voor een aantal studenten die eind augustus naar Nederland komen zijn wij nog op zoek naar een enthousiast gastgezin dat deze studenten een warm thuis kan bieden voor drie, vijf of tien maanden. Je kunt dus gastgezin worden voor een korte periode, maar ook voor het hele schooljaar. Lijkt het u leuk om dit fantastische avontuur aan te gaan met een uitwisselingsstudent?”

STUDENTEN Er komen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld naar Nederland, uit maar liefst twintig verschillende landen. Zo ook de sportieve Juliette uit België. Ze heeft allerlei sporten gedaan, zoals voetbal en basketbal, maar nu is ze bijna dagelijks te vinden op de tennisbaan. De Italiaanse Elena zal ook naar Nederland komen. Zij kookt graag, kijkt samen met haar vader iedere zondag naar de Formule 1 wedstrijden en ze speelt volleybal. De Braziliaanse Matteo en enthousiaste Phufa uit Thailand zijn ook nieuwsgierig naar de Nederlandse cultuur en zouden graag een tijdje in een Nederlands gezin wonen. Travel Active: ,,Gaat u met één van hen ons land verkennen of bent u nieuwsgierig geworden naar de andere buitenlandse studenten? Bezoek de website om kennis te maken met alle studenten die deze zomer naar Nederland komen.”

ERVARINGEN Menig gastgezin ging u al voor in dit avontuur. Zoals bijvoorbeeld de familie van Rengs, zij waren gastgezin van de Braziliaanse João Pedro. ,,Het doet ons goed om iemand de kans te geven dit avontuur aan te gaan. Wij zagen dit als een mooie kans voor de kinderen. Zij kunnen veel van deze culturele uitwisseling leren.” Ook de familie van Berkel had een fantastische ervaring met de Italiaanse Naima. ,,Het klikte vrijwel meteen, de meiden hebben onderling dezelfde humor! Het was wel wat drukker met een extra dochter erbij.” Zo vertelde de Amerikaanse Willa over haar ervaring in Nederland bij een gastgezin. ,,Ik maak het echte Nederlandse leven van dichtbij mee. Tegelijkertijd leert mijn gastgezin ook veel over mijn cultuur en gewoontes. Het is dus een echte uitwisseling!” 

GASTGEZIN ,,Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Iedereen met de juiste intenties kan gastgezin zijn in de ogen van Travel Active”, meldt de uitwisselingsorganisatie. ,,Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een Local Coördinator. Deze begeleider is de steun en toeverlaat van scholier en gastgezin. Ook helpt de Local Coördinator met de kennismaking van de Nederlandse cultuur, onder meer door lokale tripjes te organiseren. Travel Active organiseert evenementen voor scholieren en gastgezinnen, zodat zij elkaar leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen. Gastgezin zijn voor een buitenlandse scholier is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier of Travel Active.”

Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team via?highschoolholland@travelactive.org, bel naar tel. 085-2224810 of bezoek de website. 

Dit artikel wordt u aangeboden door Travel Active.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie