Jacco (links) en Thomas (rechts) Petersen lopen de Muskathlon 2023 in Ghana.
Jacco (links) en Thomas (rechts) Petersen lopen de Muskathlon 2023 in Ghana. Myrthe Roth (Lens of Light photo)

Broers uit Ede lopen Muskathlon voor arme kinderen in Ghana

27 januari 2023 om 08:30 Maatschappelijk

EDE De broers Jacco (19) en Thomas (18) Petersen studeren bedrijfskunde aan de Christelijke Hogeschool in Ede. Hiernaast hebben zij ook een andere passie. Zij lopen namelijk hard voor de allerarmste kinderen in Ghana. Dit doen zij tijdens de Muskathlon oktober 2023 in Ghana.

,,Wij kijken er naar uit om ons in te zetten voor de mensen die in extreem slechte omstandigheden leven.” De broers hebben altijd een passie gehad voor sport. Toen in de kerk verteld werd over de Muskathlon wakkerde dit iets aan. Hun passie en geloof kunnen ze gebruiken om de allerarmste kinderen in Ghana te helpen. 

GHANA De kinderen in Ghana leven in extreme armoede. Wat inhoudt dat ze leven voor minder dan 1,65 euro per dag. Misbruik, honger en ziekte zijn daar niet ongewoon. En onderwijs is een groot gebrek aan. Sponsororganisatie Compassion werkt samen met de Muskathlon en droomt van een wereld waar kinderen niet meer in armoede leven. Wereldwijd zet Compassion zich in voor 2,2 miljoen kinderen. Dit doen ze onder andere door middel van giften in samenwerking met kerken, medewerkers en ouders.

MUSKATHLON ,,Hoop brengen op plekken van wanhoop, recht op plekken van onrecht en liefde op plekken van haat. Samen zijn we een stem voor gezinnen en kinderen die leven in extreme armoede.” Dit is waar de Muskathlon voor staat en is precies wat de broers willen bereiken in Ghana. Zo mochten de broers zelf een sportieve uitdaging kiezen en deze waarmaken in het land waar ze voor lopen. De broers hebben gekozen voor een halve marathon in Ghana. In de periode vóór de reis moeten ze niet alleen trainen. Samen moeten ze als vereiste eerst geld ophalen voor de kinderen in Ghana.

De broers zullen meer doen dan alleen hardlopen in Ghana, ze gaan ook leren over het land en de cultuur. Ze zullen sloppenwijken bezoeken en zo contact leggen met de mensen die daar wonen. Zo weten de broers ook voor wie en waarom ze het doen. 

VAN ONMOGELIJK NAAR MOGELIJK Per deelnemer gaat 10.000 euro naar de allerarmste kinderen in Ghana. De broers mogen zelf bepalen hoe ze dit geld ophalen. Dit kan onder andere door fondswerving en acties. Ook kan er via Compassion een kind gesponsord worden. Van belang is dan het aanvinken en benoemen van de ‘muskathleten’ bij de opmerkingen. Zo hopen de broers hun missie te halen.

VOLG DE ‘REIS’ Via hun sociale media, https://www.instagram.com/jaccoenthomas, delen de broers stukjes van hun ‘reis’. Dit onder de naam @jaccoenthomas. Ze vertellen wat over zichzelf en hun Muskathlon. Zo hopen ze ook de sponsors een kijkje te geven in het proces naar de Muskathlon toe. Kijk op de website van de Muskathlon en vind de broers, https://www.muskathlon.nl/deelnemers/ghana-2023-jacco-thomas-petersen 

door Annelotte de Rooij

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie