Johan van de Pol, directeur van het Bennekomse Kijk en Luistermuseum, is verheugd, dat de bezoekersaantallen weer op het niveau van voor corona zitten.
Johan van de Pol, directeur van het Bennekomse Kijk en Luistermuseum, is verheugd, dat de bezoekersaantallen weer op het niveau van voor corona zitten. Dick Martens

Bennekoms Kijk en Luistermuseum blijft een publiekstrekker: ‘Bezoekers weten ons weer te vinden’

26 augustus 2023 om 11:24 Maatschappelijk

BENNEKOM Het is deze vrijdagmorgen donker in het Kijk en Luistermuseum. Gelukkig gaat de toegangsdeur nog wel open, maar de rest van het museum blijft als gevolg van ‘onderhoud aan het Bennekomse stroomnet’ nog even in het duister gehuld. Maar ondanks dit kleine ongemak weerhoudt het directeur Johan van de Pol niet om uitgebreid terug te blikken, maar zeker ook om vooruit te kijken richting de ‘mooie dingen die alweer op stapel staan in het museum’.

door Dick Martens

,,Dan maar even zonder koffie”, opent Van de Pol lachend. ,,We zijn qua bezoekersaantallen gelukkig weer terug in ‘het voor corona-tijdperk’. We liggen echt op schema van wat we ooit gewend waren en daar heeft zeker ook onze fraaie Lego-tentoonstelling toe bijgedragen. Daar was echt heel veel belangstelling voor, een echte succesformule, waar we heel blij mee zijn. Die houden we mede daardoor nog tot eind oktober in huis. Daarna komen er weer nieuwe tentoonstellingen.”

EUREKA

Onder andere een met als thema ‘Eureka’, legt hij uit. ,,Daarbij worden historische objecten of dingen die wij herontdekt hebben in het zonnetje gezet. Wij gaan dat doen door een fototentoonstelling te maken over het herbeleven van het leven op de Veluwe van de vorige eeuw, met foto’s van oud-Bennekommer Brand Overeem. Hij heeft in de 60’er, 70’er jaren heel veel foto’s gemaakt over het leven op dat moment van mensen die toen ook nog in het verleden zaten. Hij heeft daarmee al diverse prijzen gewonnen en exposeerde ook al eens in het Rijksmuseum.”

,,Op 28 oktober organiseren we in combinatie met de Historische Vereniging Oud Bennekom, ‘de Nacht van de Geschiedenis’, over het beeld ‘De Nederlandse vrouw’, dat ooit het terras van De Born sierde”, gaat Van de Pol verder. ,,Bij verkoop van De Born verdween het naar het ATRIA in Amsterdam. Oud-Bennekom haalt het tijdelijk terug en van oktober tot januari is er in het museum een expositie over het beeld, de kunstenares Gra Rueb, ATRIA en Liesbeth Ribbius Peletier, oprichtster van De Born. Weer volop activiteiten dus. En dat weer dankzij de inzet van onze vrijwilligers, waarvan we er overigens nog altijd genoeg kunnen gebruiken.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie