Afbeelding
Familie Peelen

‘Operatie in Barcelona heeft leven van Eva gered’

17 februari 2021 om 08:26 Mensen

EDE De operatie die Eva Peelen uit Ede in Barcelona heeft ondergaan, ,,heeft haar leven gered”. Dat meldt de familie van de Edese op Facebook. ,,De eerste maanden waren echt zwaar, maar drie maanden na de operatie kwamen de eerste kleine veranderingen.”

,,Eva kan zelfstandig draaien in bed, zij kan liggend zelf eten, de gordijnen kunnen af en toe even iets open, bij overprikkeling herstelt zij sneller dan voorheen en onze gesprekjes zijn iets langer vol te houden. Kleine stappen leiden tot grote veranderingen…wij kijken ernaar uit”, aldus de familie.

Eva heeft hEDS (Ehlers-Danlos Syndroom) en het Mestcelactivatie-syndroom MCAS. Als gevolg van de aandoeningen heeft ze te veel flexibiliteit in haar bovenste nekwervels. ‘Het zorgt ervoor dat de jonge vrouw al twee jaar thuis in Ede in een donkere kamer ligt. Ze verdraagt geen licht en geluid, kan niet lopen en geen tv kijken. Zelfs rechtop zitten lukt niet’ schreef Ede Stad.nl vorig jaar augustus. Een operatie in Barcelona was nog de laatste hoop, en die operatie verliep succesvol.

ALLERGISCHE REACTIES Nu na vijf maanden komt de familie met een nieuwe update over Eva. In een uitgebreid bericht op Facebook vertelt de familie waar Eva op dit moment mee bezig is. ,,Eva is gestart met medicatie om MCAS onder controle te krijgen. Door MCAS heeft Eva allergische reacties die voor veel klachten zorgen. Bij MCAS is het een zoektocht welke medicijnen goed werken en er zijn meerdere medicijnen nodig om dit goed onder controle te houden. Als het zover is kan Eva betere pijnmedicatie krijgen. De pijn zit in haar hele lichaam en op dit moment verdraagt zij alleen paracetamol”, aldus de familie.

FYSIOTHERAPIE ,,Om luxaties van verschillende gewrichten tegen te gaan zijn er verschillende hulpmiddelen voorgeschreven. De fysiotherapeute begeleidt Eva met oefeningen die gericht zijn om de reflexspieren in haar buik weer te activeren. Dit is de eerste voorzichtige stap om in de toekomst tot zitten te kunnen komen.”

De familie Peelen ervaart nog altijd veel medeleven. ,,We krijgen regelmatig de vraag hoe het gaat met Eva, het is fijn dat er zo meegeleefd wordt! We zijn dankbaar voor de revalidatiearts, de fysiotherapeute, de huisartsen en assistenten maar ook voor alle lieve berichtjes, gebeden en kaarten! Eva en wij voelen ons gezegend en gesterkt met jullie om ons heen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie