Afbeelding
Paulina Bos

‘Ergernis over plaatsen van laadpalen neemt toe’

1 april 2021 om 15:00 Natuur en milieu

EDE De fractie van Burgerbelangen in Ede ontvangt signalen ,,dat de ergernis rondom het plaatsen van laadpalen toeneemt.” Raadslid Natasja Peters heeft er schriftelijke vragen over gesteld aan het college. ,,Inwoners voelen zich veelal overvallen omdat er ineens een laadpaal in hun straat staat, waarbij dit ten koste gaat van gewone parkeerplaatsen.” Omwonenden worden niet vooraf geïnformeerd over het plaatsen van een laadpaal voor elektrische voertuigen en contact met de gemeente is volgens de fractie moeizaam of lukt helemaal niet.

Het is het raadslid opgevallen dat op de website van de gemeente het beleid over de aanvraag van openbare laadpalen is omschreven, maar niets over het informeren van omwonenden. Zij vindt dit opmerkelijk. ,,Alsof omwonenden zonder elektrische auto niet meetellen.” Die moeten proactief worden geïnformeerd zodat met hen tijdig overleg kan plaatsvinden ,,over waarom zij een bepaalde plek bijvoorbeeld niet wenselijk achten.”

Gevraagd wordt of het mogelijk is bij plaatsing van een laadpaal één of twee plekken extra toe te voegen, in plaats van het schrappen van bestaande parkeerplaatsen waardoor de parkeerdruk verder oploopt. Bij een openbare laadpaal mag alleen geparkeerd worden tijdens het opladen, daarna moet de auto worden verplaatst naar een reguliere parkeerplek. Ede heeft ruim honderd openbare laadpalen in gebruik. Eindhoven wil proefdraaien met lantaarnpalen die tevens fungeren als laadpalen. Wordt daar in Ede ook over nagedacht, is de vraag aan het college. Volgens het raadslid moet voorkomen worden dat er een wildgroei aan nieuwe laadpalen ontstaat. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie