ZVV Ede mocht  acht maal juichen.
ZVV Ede mocht acht maal juichen. Theo Beumer

Goede generale ZVV Ede bij hekkensluiter LZV/Kuypers

15 april 2022 om 23:17 Overig

EDE ZVV Ede (archieffoto) heeft vrijdagavond een even duidelijke als verdiende 0-8 zege behaald bij het Lichtenvoordse LZV/Kuypers.

Daarmee behoudt de Edese eerstedivisionist de koppositie. ZVV Eindhoven en ZVG/Cagemax zijn de naaste belagers. Laatstgenoemde ploeg is de eerstvolgende tegenstander in de strijd om promotie naar de eredivisie zaalvoetbal af te dwingen. ZVV Ede deed vrijdagavond wat nodig was. Winnen op bezoek bij hekkensluiter LZV/Kuypers. Na een goede fase in de eerste helft kwam de overwinning geen moment meer in gevaar en wonen de Edenaren met duidelijke cijfers; 0-8.

,,Goede overtuigende zege, met twee spelers bij ZVV Ede (Ino Wolters en Yordi Orriëns, red.) die afgelopen seizoen nog bij LZV/Kuypers speelden. ,,Na een beginfase met vooral veel balbezit vielen halverwege de eerste helft in korte tijd vier doelpunten. De eerste doelpuntenmakers waren Sjaak Termaaten en Ilias Joubid, daarna scoorden zowel Ino Wolters als Yordi Orriëns tegen hun oude club: 0-4”, liet ZVV Ede vertegenwoordiger Elbert Schrier weten.

PR ZVV Ede

SPEELTIJD ZVV Ede dat tweede doelman Luciano van Ommeren even veel speeltijd gaf als vaste doelman Alpay Yuzgez, gaf zag halverwege de tweede helft dat jongeling Jay Taribuka (foto), die de nodige speeltijd kreeg, voor de 0-5 zorgde. De assist was van de zich als een vis in het Lichtenvoordse water voelende Yordi Orriëns. ,,Yordi tekende niet veel later na een mooie aanval voor de 0-6. Ilias Joubid, momenteel topscorer van de eerste divisie, scoorde de 0-7. Dat liet de andere topschutter bij ZVV Ede, Mohammed Hazzat, niet op zich zitten. Hazzat zorgde voor de 0-8 eindstand”, lachte Elbert Schrier.

OPVALLEND Het was de derde keer op rij deze competitie dat ZVV Ede de supporters op acht doelpunten trakteerde. Waar meestal wat tegendoelpunten weg gegeven werden bleef nu de ‘nul’ behouden. Vrijdagavond komt dus ZVG/Cagemax op bezoek. Deze wedstrijd vangt aan om 21.30 uur in de Van der Knaaphal. ,,Een kraker. Ik hoop dat onze toeschouwers het team massaal komen ondersteunen. Heel belangrijk voor het team dat de doelstelling, promotie naar de eredivisie, een boost kan geven”, sluit Schrier af.