Afbeelding
Niet meer op gespreid betalen bij ICS

Niet meer op gespreid betalen bij ICS? Geen probleem voor jou als consument

19 april 2021 om 10:29 Partnercontent

ICS is zonder twijfel een van de meest bekende spelers in de branche van de creditcards. Als je een creditcard van Visa of MasterCard hebt, dan ben jij ook indirect klant bij ICS. Je hebt in dat geval misschien al opgevangen dat het inmiddels niet meer mogelijk is om je betalingen in termijnen te voldoen. Of met andere woorden: je kunt bij ICS vanaf nu geen Gespreid Betalen Faciliteit meer afsluiten. Gespreid betalen kan dus niet meer, waardoor je je betalingen voortaan in een keer moet aflossen. En laten we even wel wezen: eigenlijk is dat ook maar beter. Een betaling die je bij ICS doet is namelijk niets meer of minder dan het aflossen van schuld. En schulden, die kun je maar beter snel afgelost hebben. Uiteindelijk bespaart je dat simpelweg een hoop geld. Lees hieronder waarom het treffen van betalingsregelingen eigenlijk een heel ongeschikte manier is van geld lenen.

Maximale rente

Wanneer je ervoor kiest om bij een instantie gebruik te maken van de mogelijkheid om in termijnen te betalen, dan is het gebruikelijk dat ze je deze optie aanbieden tegen de hoogst mogelijke leenrente. Deze rente ligt zo’n beetje rond de tien procent. Hierdoor wordt je aankoop uiteindelijk al snel fors duurder. Reuze zonde natuurlijk, iets wat je zeker zult beamen als je ook de volgende alinea hebt gelezen.

Reguliere lening is goedkoper

Wordt over een betalingsregeling vaak een maximaal rentepercentage berekend, bij normale leningen is dat geenszins het geval. En nee, daarvoor hoef je echt niet per se met een financieel expert de leningenmarkt af te struinen. Bij grote en bekende geldverstrekkers kun je namelijk reguliere persoonlijke leningen afsluiten waarbij het percentage aan rente beduidend lager is dan het maximum dat doorgaans wordt gerekend bij regelingen omtrent verspreid betalen.

Geen belastingvoordeel

Op welke manier je ook precies geld leent, het is altijd aan te raden even te controleren of er nog extra voordeel te behalen is. Je moet je namelijk beseffen dat je voor leningen voor bepaalde uitgaven in een later stadium belastingvoordeel kunt krijgen. Deze uitgaven moeten dan wel een bijzonder doel dienen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een verbouwing van je woning. Weet je een geldverstrekker te overtuigen van het nut van zo’n uitgave en dus de benodigde lening, dan kun je later daadwerkelijk op belastingvoordelen rekenen. Bij betalingsregelingen met bijvoorbeeld een creditcardmaatschappij - iets waar ICS dus vanaf nu niet meer aan meedoet - maak je echter sowieso geen enkele kans op een dergelijk interessant voordeel. Nog een extra reden dus om, als je al eens geld wilt lenen, dit op een verstandige en doordachte manier te doen via een daarvoor aangewezen geldverstrekker.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie