Afbeelding
Foto door Michael Burrows via Pexels

Gebruik deze tips voor het bedrukken van kleding

17 september 2021 om 14:36 Partnercontent

Wanneer jij graag je eigen kledingstijl samenstelt, dan komt er niets boven het ontwerpen van je kleding! Tegenwoordig kunnen we erg gemakkelijk aan de slag gaan met eigen kledingontwerpen, omdat we onze designs kunnen digitaliseren en eenvoudig kunnen bedrukken op kleding in alle soorten maten en stijlen. Om je te helpen bij het bedrukken van kleding, geven we je in dit artikel enkele handige tips! 

Maak jouw ontwerp niet te ingewikkeld 

Bij kleding bedrukken is het van cruciaal belang dat je voor een ontwerp kiest die niet te rommelig en druk is. De beste ontwerpen voor het bedrukken van kleding baseren zich namelijk op een eenvoudig concept waarbij je in een oogwenk begrijpt waarvoor het staat. Kies daarom voor eenvoud en zorg voor een overzichtelijk ontwerp dat direct de aandacht grijpt. 

Gebruik kwalitatieve afbeeldingen 

Afbeeldingen die wazig zijn en slechts beschikken over een laag aantal pixels moeten ten alle tijden vermeden worden bij het bedrukken van kleding. Daarom is het aan te raden om afbeeldingen te gebruiken die minimaal 1000x1000 pixels bevatten en haarscherp zijn. Op deze manier voorkom je dat het bedrukken van kleding niet overgedaan hoeft te worden.

Houd rekening met de schaal en grootte 

Een van de belangrijkste aspecten voor een geslaagd ontwerp, is dat je uitgebreid de aandacht besteed aan de plaatsing. Wanneer je rekening houdt met de schaal en grootte, dan zorg je ervoor dat je het uitrekken en vervormen van jouw ontwerp vermijd en je tevens kiest voor een gebalanceerde plaatsing van jouw unieke design.

Kies de juiste stof 

Wanneer je de vormgeving van jouw ontwerp hebt gekozen, is het belangrijk om goed de tijd te nemen voor het kiezen van de juiste stof. Lees daarom uitgebreid de productinformatie van de diverse soorten materialen. Een handige tip: over het algemeen kan je met 100% katoen ervan uitgaan dat je kiest voor de beste prints, aangezien het de stof is waarvoor de meeste inkten zijn ontworpen. 

Bedrijfskleding ontwerpen

Bij bedrijfskleding bedrukken is het van belang dat je kiest voor een ontwerp dat goed past bij de merkidentiteit. Zorg er daarom voor dat je de huisstijl van het merk incorporeert en het in een oogopslag duidelijk is dat jouw ontwerp past bij de onderneming. Bij het ontwerpen van bedrijfskleding is het tevens aan te raden om feedback mee te nemen van het team, zodat iedereen zich uiteindelijk comfortabel kan voelen met de kleding die ze dagelijks op de werkvloer zullen dragen.  

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie