Afbeelding
Foto Pixabay

Waarom je linkbuilding het best kunt uitbesteden bij een SEO-Bureau

11 april 2022 om 12:42 Partnercontent

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel binnen je SEO-strategie. Wanneer links vanaf externe domeinen naar jouw website doorverwijzen, verhoogt dat de autoriteit van je site. Autoriteit is een van de belangrijkste rankingfactoren van de belangrijkste zoekmachine: Google. Om hoog in de zoekresultaten te komen, is het dus belangrijk om domeinen te vinden waar je blogs met daarin links naar jouw website op kunt plaatsen. Maar hoe kom je aan zulke externe domeinen? Hier kun je zelf naar op zoek gaan, maar het is vaak verstandiger om hier een gerenommeerd SEO Bureau voor in te schakelen. Waarom? Dat lees je verderop in dit blog.

Wat is linkbuilding precies?

Eerst nog even terug naar de basis: wat is linkbuilding nu exact en waarom is het zo belangrijk? Met linkbuilding verhoog je de autoriteit van jouw website. Zie het als volgt: wanneer vijf mensen over je nieuwe buurman zeggen dat het een aardige gast is, is de kans groot dat je dit gelooft. Wanneer zelfs twintig mensen zeggen dat je nieuwe buurman wel een toffe peer is, is de kans nog heel veel groter dat jij dit aanneemt. Google werkt min of meer hetzelfde. Elke link van een extern domein naar jouw website, staat voor ‘een persoon’ die zegt dat jouw website relevant en belangrijk is. Hoe meer interne links, hoe hoger je autoriteit en hoe groter de kans dat je hoog in de zoekresultaten komt op relevante zoektermen.

3 redenen waarom je linkbuilding uit moet besteden aan een SEO-Bureau

Het idee achter linkbuilding is op deze manier hopelijk duidelijk. Blijft echter de vraag hoe je dit het beste aanpakt. Een heel goedbedoeld advies: besteed je linkbuilding uit aan een ervaren SEO Bureau. Je linkbuilding uitbesteden is aan te raden om de volgende 3 redenen:

1. SEO Bureaus hebben een groot netwerk

Een goed SEO-Bureau heeft een groot netwerk als het gaat om externe websitedomeinen. Hier heb je zelf dus geen omkijken meer naar. Zeker wanneer je hoge autoriteit wilt krijgen, is het belangrijk om toegang te hebben tot een groot netwerk. Op eigen houtje is het nagenoeg onmogelijk (of onbetaalbaar) om een groot netwerk te vinden of op te bouwen. Met een SEO-Bureau aan je zijde is dit in één klap voor je geregeld. 

2. Een SEO-Bureau helpt bij een gedegen strategie

Daarnaast helpt de grote hoeveelheid domeinen van een SEO-Bureau je bij het opzetten van een gedegen linkbuildstrategie. Het is namelijk niet alleen belangrijk om jouw website op zoveel mogelijk domeinen te laten terugkomen, het is ook van belang dat deze domeinen kwalitatief en relevant zijn. Een goed SEO-Bureau kan door zijn grote netwerk helpen bij het opzetten van een slimme linkbuildstrategie, waarbij niet alleen naar kwantiteit, maar met name ook naar de kwaliteit van de domeinen wordt gekeken. 

3. Een SEO-Bureau maakt resultaten inzichtelijk en tastbaar

Bij een goed SEO-Bureau krijg je niet alleen ondersteuning bij het linkbuilden, maar zie je ook wat de resultaten zijn. SEO Bureaus beschikken over intelligente en handige tools die helpen bij het opstellen van een linkbuild- en SEO-strategie. Denk bijvoorbeeld aan tools als SEMrush, AHrefs of Majestic. Door je linkbuilding uit te besteden bij een SEO Bureau, profiteer je dus niet alleen van het grote netwerk externe domeinen, maar ook van de aanwezige tools en expertise van het bureau. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie