Afbeelding
Afbeelding van Manfred Antranias Zimmer via Pixabay

3 beste materialen voor een tuinhuisje

Partnercontent

Bij het bouwen van een tuinhuisje zijn er veel verschillende dingen die je moet overwegen. Je zou kunnen kiezen voor hout of metaal, een vaste inrichting of iets dat is gemakkelijk af te breken is. Het type tuinhuisje en het materiaal dat je kiest zal ook invloed hebben op hoeveel tijd en geld het kost om het tuinhuisje te bouwen. Maar wat is het beste materiaal voor een tuinhuisje? We hebben alles wat je moet weten over de verschillende materialen voor je op een rijtje gezet.

PVC

PVC is de meest betaalbare optie, en ook één van de gemakkelijkste om te monteren. Je vindt PVC kits bij de meeste bouwmarkten en online retailers. Deze kits zijn niet alleen nuttig voor het frame; ze komen ook met het dak, de muren en andere noodzakelijke accessoires. PVC gaat over het algemeen tientallen jaren mee zonder problemen en is bestand tegen de UV stralen van de zon. Dit materiaal is ook gemakkelijk schoon te maken, en het trekt geen insecten of ander ongedierte aan. Toch is dit materiaal niet de meest aantrekkelijke keuze. Veel mensen vinden dat PVC de uitstraling van een tuin verpest.

Hout

De meeste mensen kiezen voor een tuinhuisje van hout. Hout is één van de beste materialen voor uw tuinhuisje als u iets wilt dat tientallen jaren meegaat. Daarnaast gaat het hout mooi op in de rest van de tuin. Het ziet er natuurlijk uit. 

Vaak wordt er gekozen voor behandeld hout zodat het langer mee gaat. Een houten tuinhuis van moduhout is natuurlijk ook prachtig.

Je kunt hout ook beitsen om een ander uiterlijk te creëren, en je kunt het zelfs schilderen. Het is vaak iets duurder dan andere opties, maar het is het extra geld waard als je iets wilt dat een leven lang meegaat. Dit soort huisjes zijn ook op maat te verkrijgen. Dit scheelt enorm veel werk natuurlijk. 

Beton

Beton is ook een geschikt materiaal voor een tuinhuisje. Het is daarnaast ook een redelijk goedkope optie. Wel zul je er rekening mee moeten houden dat een tuinhuisje van beton lastig te verplaatsen is. Beton is gemakkelijk schoon te maken, waardoor het een veelzijdige optie is die kan worden gebruikt voor het dak, de muren en de vloer van uw tuinhuisje. Het is ook een duurzaam materiaal dat tientallen jaren meegaat met minimaal onderhoud. 

advertentie
advertentie