Afbeelding
Foto door Mikhail Nilov

Ik wil als ondernemer een incasso indienen: waar moet ik op letten?

12 oktober 2022 om 15:44 Partnercontent

Als je als ondernemer merkt dat een bepaalde rekening niet wordt betaald, dan is dat uiteraard erg vervelend. Maar je hoeft er geen slapeloze nachten over te hebben als je een goed incassobureau kent. In zo’n geval kun je gewoon een incasso indienen en je weet dat je incassobureau achter je geld aan gaat. Zonder dat jij je zorgen hoeft te maken… of dat is toch het geval als je een goed incassobureau hebt. Maar hoe kies je een betrouwbaar incassobureau in de zee van aanbieders?

1.  Reviews, reviews en reviews

Je koopt toch ook geen nieuwe salontafel of magnetron zonder eerst de reviews te lezen? Bij diensten is dat net zo. Als je voor het eerst op zoek gaat naar een incassobureau, lees dan de Google Reviews. En de reviews van feedbackwebsites zoals Feedback Company, TrustPilot en KiyOh. Enkel zo kun je je een goed beeld schetsen van elk incassobureau. Kijk natuurlijk wel een beetje uit voor ‘fake’ reviews en bureaus die alléén maar uiterst lovende reviews hebben. Dan gaat er vaak iets mis. 

2.  Check of je online je incassotraject kunt volgen

We leven natuurlijk in ‘the digital age’. Dus waarom zou je dan in zee gaan met een bureau waarvoor je dagelijks/wekelijks moet e-mailen of bellen om een update te krijgen? Veel incassobureaus bieden inmiddels de uiterst handige optie aan om 24/7 online je traject te kunnen volgen. Zo log je in en zie je meteen of je incassobureau er wel vaart achter zet én welke stappen al werden ondernomen. Zo hoef jij je contactpersoon niet te storen, maar ben je wel goed op de hoogte van het hele proces. 

3.  Dubbelcheck de betalingsmethode

Eigenlijk is het heel normaal dat je niet moet betalen voor een incassotraject, en dat de kosten bij jouw debiteur komen te liggen. Maar jammer genoeg zijn er ook - nogal sketchy - incassobureaus op de markt waarbij dit wel het geval is. Let er daarom op dat je geen abonnements- of dossierkosten moet betalen en dat er nergens kleine lettertjes in je contact staan. Het is altijd een goed idee om een incassobureau te kiezen dat zichzelf adverteert als ‘No cure, no pay’. Dit houdt in dat het incassobureau slechts betaald wordt áls ze erin slagen jouw geld te innen; want hun ‘fee’ wordt verhaald op jouw debiteur. Het voordeel hiervan is dat je zeker weet dat je incassobureau hun uiterste best zullen doen om jouw geld te innen. 

Veel succes bij het kiezen van een incassobureau! 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie