Afbeelding
Foto: Floer

Waarom jij pvc tegels in huis moet halen

Partnercontent

Ben jij bezig met een verbouwing? Of ga je simpelweg een nieuwe vloer in huis halen? Het is dan een goede keuze om pvc tegels te kiezen. Deze stof zorgt voor een neutrale, moderne en intieme look in jouw huis. Ben je benieuwd naar wat dit materiaal is en hoe je het moet onderhouden? Lees dan gauw verder.

Wat is pvc?

Een pvc tegel is een vloertegel gemaakt van kunststof. Deze stof geeft het gevoel als je een authentieke betonvloer in huis hebt maar niets is minder waar. Het is ideaal dat het van kunststof is gemaakt, dat maakt namelijk dat het een waterbestendig materiaal is. Waar je het ook wil, op vrijwel elke plek kan je het in huis neerleggen. Ook in de badkamer of in de woonkamer. Ideaal ook als je kinderen hebt, die de vloer op die manier niet permanent smerig maken.

Wat ook fijn is aan pvc is dat het in heel veel verschillende stijlen te verkrijgen is. Het hoeft dus niet in een bepaalde grijze teint te komen, maar mag ook in een andere kleur en met een andere afwerking worden gemaakt. Zo creëer jij de vloer die je in je hoofd hebt, en zorg je dat jouw woonruimte een unieke plek is voor jou en je familie.

Hoe onderhoud je pvc?

Zoals al aangegeven, kan je pvc in elke ruimte van jouw huis plaatsen. Ook in de badkamer of de keuken. Een van de voordelen van pvc van Floer is dat de vloeren krasbestendig zijn en tegen vlekken kunnen. Ook wanneer jij rode wijn op de vloer laat vallen, zal dat dus niet intrekken. Of als jij kinderen hebt die van alles onder de tafel morsen, is het perfect om pvc te hebben. Met een simpele dweil houd jij deze vloer spik en span.

Ook is pvc heel aangenaam om op te lopen. Het kan heel goed warmte geleiden en werkt daarom perfect met vloerverwarming. Zo kan jij altijd op je blote voeten door het huis lopen, en voel dat heerlijk warm en zacht aan. Ook houdt het veel geluid tegen waardoor je niet hoeft te verwachten dat er allerlei lawaai in huis wordt gemaakt. De vloer is niet heel dik. Stel dat jij dus je huis wil gaan renoveren, hoef je er niet een flinke betonnen vloer uit te laten slopen.

Hoe plaats je pvc?

Zorg dat, wanneer je pvc gaat leggen, de kamertemperatuur minstens een dag lang tussen de 18 en 25 graden is. Wanneer de ruimte groter is dan 15 meter, moet je het in twee kleinere delen opsplitsen waarin je uitzetvoegen plaatst. Vergeet niet dat je pvc nooit in een ruimte moet leggen waar de hele dag hete zon op brand, dan kan het gaan krimpen en uitzetten.

Begin met het leggen van de eerste rij, aan de linkerkant van de kamer. Leg de groef naar de muur en ga dan van links naar rechts. Zorg dat je altijd een uitzettingsvoeg van 1 centimeter vrij houdt voor het geval dat. Met het kliksysteem kan je de tegels aan elkaar vast maken. Voor de laatste rij moet je met een stanleymes de tegels afsnijden. 

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Otterlo krijgt dik op haar broek
PREMIUM
Afbeelding
Advendo'57 maakt in veertiende minuut extra tijd gelijkmaker
PREMIUM
Afbeelding
Fortissimo na winst op Harskamp weer koploper in de vierde klasse
advertentie