Afbeelding
Foto door Kampus Production

PVC vloeren zijn populair onder andere vanwege deze mogelijkheden

14 oktober 2022 om 10:25 Partnercontent

PVC vloeren zijn al enige tijd niet meer weg te denken uit onze interieurs. De vele voordelen die het met zich meebrengt ten opzichte van een parket vloer is voor veel mensen een reden om nu te kiezen voor PVC. Dit type vloer is op vele manieren toepasbaar in meerdere ruimtes in huis en maakt het een echte alleskunner. Wat de voordelen van PVC zijn en wat er allemaal mee mogelijk is, lees je in dit artikel. 

Waarom kiezen voor PVC?

PVC vloeren zijn ongekend populair vanwege de voordelen die het met zich meebrengt. Ze zijn in allerlei verschillende patronen te verkrijgen en te leggen, daardoor is het in iedere ruimte toepasbaar. Bovendien past het in iedere interieurstijl. De look en feel van een houten vloer heeft voor de meeste mensen nog steeds de voorkeur, en PVC is door de huidige technieken niet meer te onderscheiden van een echte houten vloer. Het voordeel is echter dat PVC veel sterker is en tegen een stootje kan. Krassen en vlekken ontstaan niet snel door de beschermende toplaag waardoor de vloer ontzettend lang mee gaan en weinig onderhoud vereist. 

Trapbekleding

Met de juiste trapbekleding is het mogelijk de trap te betrekken bij de rest van de woning. PVC vloeren zijn al een aantal jaren toenemend in populariteit. Vele huiskamer, keukens en slaapkamers zijn al voorzien van deze mooie vorm van vloerbedekking. Het is ook mogelijk de trap met PVC te bekleden. Dit kan gewoon worden doorgelegd vanuit de woonkamer of gang. Dit zorgt voor een chique en verzorgde uitstraling en bovendien maakt het van de woning een geheel wanneer de hele oppervlakte voorzien is van dezelfde vorm van bedekking. Een groot voordeel van PVC als trapbekleding is het geluiddempende karakter. Hierdoor is er geen overlast van huisgenoten die over de trap lopen, iets dat tot veel ergernis kan leiden. PVC is ontzettend sterk en slijtvast waardoor het ideaal is voor een trap die intensief wordt gebruikt. Een paar keer per dag op en neer de trap op en af lopen is dus geen probleem. 

In combinatie met vloerverwarming

De toenemende mate van populariteit van PVC vloeren is ook te wijten aan het stijgend aantal huishoudens met vloerverwarming. Dit type verwarming wordt bij de meeste nieuwbouwwoningen toegepast en ook mensen die hun huis grondig verbouwen en verduurzamen kiezen vervolgens voor vloerverwarming. PVC is een type vloersoort dat de warmte optimaal kan geleiden, dit in tegenstelling tot parket. Dit komt onder andere doordat het relatief dun is. Gemiddeld is een verlijmbare PVC vloer ongeveer 3 millimeter dun, waardoor de warmte zeer goed doorkomt. De vloer wordt namelijk direct op de ondergrond verlijmd. Je hebt daarom geen andere vorm van warmtevoorziening meer nodig, wat het tot een zeer duurzame oplossing maakt. 

PVC in de badkamer

Dat PVC dus een uitstekende keuze is als vloerbedekking in woonkamers, slaapkamer en zelfs op trappen moge duidelijk zijn. Maar ook in natte ruimtes kan PVC gewoon worden gelegd, zo ook in de badkamer. Het is een multifunctioneel product en omdat PVC vochtbestendig is, kan het worden toegepast in een badkamer. Er bestaat geen kans dat de vloer krom trekt vanwege het vocht en ook vochtplekken maken weinig kans. Een PVC vloer in de badkamer is makkelijk schoon te maken, waardoor onderhoud eenvoudig is. Een mild reinigingsmiddel is meer dan voldoende en schimmels maken daardoor weinig kans om zich te ontwikkelen. Ook in de badkamer wordt vloerverwarming steeds populairder, ook daarom is PVC dus geschikt voor deze ruimte. Het is een heerlijk gevoel, zeker in de koude wintermaanden, wanneer je na een korte douche op een warme vloer kunt stappen. Omdat PVC kan worden uitgevoerd in een houten look, geef je de badkamer een hele eigentijdse uitstraling.  

PVC in de kinderkamer

Wil je dat de kinderen naar hartelust kunnen rondrennen en springen in hun kamer dan is een PVC vloer een zeer geschikte keuze. De vloer in deze kamer moet sterk zijn en tegen een stootje kunnen. Er wordt namelijk veel op gestampt, speelauto’s racen over de vloer en er gaat ook nog wel eens een drinkbeker met chocolademelk overheen. Ook is het prettig wanneer de vloer op de kinderkamer hygiënisch is. Spelen wordt natuurlijk veel op de grond gedaan. Een PVC vloer is zeer makkelijk te reinigen en regelmatig stofzuiger is geen probleem en zorgt niet voor krassen. Het meest prettige is nog wel dat de vloer geluiddempend is waardoor rennende kindervoetjes minder goed of helemaal niet te horen zijn in andere ruimtes. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie