Afbeelding
Sanne Peper

Nieuw theaterprogramma van Cultura bekend

10 juni 2022 om 13:15 Podiumkunsten

EDE Het nieuwe theaterprogramma van Cultura is bekend. Voor jongeren tot senioren en voor jonge gezinnen tot aan empty-nesters: er is volop keus! ,,Wil je lachen? Wil je je verwonderen of verbazen? Wil je wegdromen of nadenken? Met iedere voorstelling kom je in een andere wereld.” Er wordt verteld, gedanst, gespeeld en gezongen. Toneel, cabaret, theaterconcerten, dans, klassieke muziek en familievoorstellingen. 

Cultura biedt een podium voor gevestigde namen en jong talent. Zo staan Freek de Jonge en Lenette van Dongen voor de allereerste keer op het podium. Paulien Cornelisse opent het cabaretseizoen met haar nieuwe voorstelling Aanstalten. Uit de nieuwe generatie van jonge cabaretfestivalwinnaars kan het publiek kennis maken met Tobi Kooiman, Lotte Velvet en duo Grof Geschud.

THEATERCONCERTEN Er komen mooie tributes passend bij de huidige trend van nostalgie. Flip Noorman zingt onnavolgbaar de muziek van Tom Waits, Ralph van Manen brengt de nummers John Denver op geheel eigen wijze ten gehore. Muziek van Eric Clapton wordt vertolkt door de formatie Ocobar. En Sinan Eroglu zingt Brel, in het Nederlands, Frans én in het Turks.

The Kik staat sinds jaren weer op het podium. Met karakteristieke hertalingen van bekend repertoire en ook de 3JS zijn terug met een Kerstconcert. Op veler verzoek staan ook Joris Linssen & Caramba weer op het podium.

KINDEREN Geniet met de (klein)kinderen van bijvoorbeeld de fantasierijke circusvoorstelling Janus voor iedereen vanaf 8 jaar of het Zet-je-schoen-concert voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Meneer Monster brengt dit jaar de voorstelling De Grote 5, een aanrader die iedereen, klein en groot, op het puntje van zijn stoel laat genieten. Met De hond die licht gaf (6+) maakt Max Tak de herfstvakantie compleet. Na iedere familievoorstelling organiseert Cultura een extra activiteit, zoals een dans- of knutselworkshop.

TONEEL Theatergroep Suburbia speelt Het Zuiden, een liefdesverhaal waarin slavernij centraal staat. In de ‘Gevangenis Monologen’ worden authentieke verhalen van ex-gedetineerden verteld, over de grens tussen goed en kwaad. Voorstellingen vol herkenning over familiegeheimen, worden gespeeld door bekende acteurs: Huub Stapel speelt solo een try out van ‘Mijn Familie’. Ariane Schlüter en Maryse van Eijle spelen ‘Zus van mijn zus’.

KLASSIEK Een serie van elf klassieke concerten met vertrouwde én nieuwe namen, zoals FUSE, Pynarello, Hexagon Ensemble en de musici van het concertgebouw. Het Nederlands Blazers Ensemble presenteert een speciaal Satie programma. Het PHION voert de Vier Jaargetijden uit. En heel speciaal: de combinatie van klassieke opera met circus in ‘Reis naar de maan’ van BarokOpera Amsterdam.

Vanaf 11 juni is het theaterprogramma voor het seizoen 2022 - 2023 online te zien en tickets te bestellen.

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie