Momentum in Theater Cultura met Waldemar Torenstra
Momentum in Theater Cultura met Waldemar Torenstra Piek www.piek.cc

Macht en intrige in theaterstuk Momentum in Cultura

10 november 2022 om 07:00 Podiumkunsten

EDE Waldemar Torenstra, Astrid van Eck en Vincent Croiset spelen woensdag 23 november de voorstelling Momentum in Theater Cultura; een intrigerende voorstelling rond een partijleider en zijn vrouw die de macht uit hun handen voelen glippen.

Middenin een politieke crisis doet de trouwe First Lady Ebba er alles aan om de carrière van haar man (Waldemar Torenstra) te redden. Terwijl hun spindoctor uit alle macht het imago in stand probeert te houden, raakt het tweetal in een opeenstapeling van misverstanden en verkeerde beslissingen verder van elkaar verwijderd. Op de avond van het feest ter ere van het vijftigjarig bestaan van de partij stort alles in elkaar. Op dat moment maakt Ebba een rigoureuze keuze. Maar zal haar man haar hierin steunen?

Momentum gaat over de achterkant van de politiek en machthebbers die niet mogen falen, passend in een tijd waarin populaire politieke dramaseries de mens achter de politicus laten zien. Net als Gif, dat internationaal gezien wordt als het grootste Nederlandse toneelsucces, is Momentum geschreven door Lot Vekemans. Kaarten voor de voorstelling zijn verkrijgbaar via www.cultura-ede.nl of tel. 0318-672800 

WALDEMAR TORENSTRA Waldemar Torenstra is onder andere bekend van series als Divorce, Vechtershart en Grijpstra & de Gier, films als De gelukkige huisvrouw en het recente Alles op tafel en presenteerde Verborgen Verleden van Nederland en Ondersteboven, waarin hij op de motor van Kaapstad naar Caïro reisde. Astrid van Eck schitterende op het toneel in Het Temmen van de feeks en Hedda Gabler en was onder meer te zien in films als De Veroordeling en series als A’dam – E.V.A.. Vincent Croiset is bekend van onder andere de televisieseries CMC, Verborgen Gebreken en Gouden Bergen en theatervoorstellingen als Festen, Wijn en De koele meren des doods.

ASTRID VAN ECK Astrid van Eck is een zeer succesvolle actrice die al veel rollen op haar naam heeft staan. Ze speelde onder andere bij Toneelgroep Amsterdam, het Noord Nederlands Toneel en Theatergroep Oostpool. Voor haar rol in Honingjagers (2013) wint ze een Columbina, de prijs voor de beste ondersteunende vrouwelijke rol van dat theaterseizoen. Voor haar rol in Het temmen van de feeks wordt Van Eck genomineerd voor een Theo d’Or, de prijs voor de beste vrouwelijke hoofdrol. En in 2021 krijgt ze de prijs voor de beste ondersteunende rol voor haar spel in Medulla.

Verder spelen Marijn Claes en Maas Muhren mee in deze spannend voorstelling over politieke macht en intrige. De regie is in handen van Maaike van Langen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie