Marcel van Roosmalen en Eva Hoeke voor hun huis in Wormer.
Marcel van Roosmalen en Eva Hoeke voor hun huis in Wormer. Jan Dirk van den Burg

‘Zandweg 17’ sluit theaterseizoen af: ‘Misverstanden, buren, barbecueën en altijd wind tegen’

25 mei 2023 om 10:35 Podiumkunsten

EDE Met de voorstelling Zandweg 17, Wormer, staan Marcel van Roosmalen en zijn vrouw Eva Hoeke, dinsdag 4 juli in Theater Cultura. De voorstelling is extra geboekt en een mooie afsluiting van het seizoen voor Theater Cultura. 

In het najaar van 2017 verhuizen Marcel van Roosmalen en Eva Hoeke van hun bovenwoning in Amsterdam naar een oude schoolmeesterswoning in Wormer, middenin het dorp. ,,Eindelijk ruimte”, denkt Marcel. ,,Grappig, terug naar huis”, denkt Eva. Maar daar komen ze al snel op terug. Een voorstelling over misverstanden, buren, barbecueën en altijd wind tegen.

DROGE HUMOR

Marcel van Roosmalen (Arnhem, 1968) is journalist, columnist en (reportage)schrijver. Hij heeft een arendsoog voor het menselijk tekort en staat bekend om zijn droge humor. Zelf lacht hij nergens om. Op televisie is hij vooral bekend van het praatprogramma Voetbal Inside, waar hij geregeld te gast was als Vitesse-watcher. Ook is hij soms te gast in het SBS6-programma Vandaag Inside, waarin hij commentaar levert op, al dan niet sportieve, gebeurtenissen van de afgelopen tijd. 

In het najaar van 2018 speelde Van Roosmalen mee in De Slimste Mens. Sinds januari 2021 presenteert hij samen met Gijs Groenteman het tv-programma Media Inside op NPO 3. In het programma, een persiflage op Voetbal Inside, bespreken zij met twee gasten de afgelopen mediaweek. Van 2020 tot 2021 was hij in de talkshow De vooravond te horen als pratende plant en hond.

PANNEKOEKENKARAVAAN

Samen met Gijs Groenteman was hij in Cultura te zien in de Pannekoekenkaravaan, waarin ze zich omdoopten tot foodtruckondernemers en het publiek hun relaas vertelden. Over de Pannekoekenkaravaan: ‘De voorstelling is hilarisch. Het is gortdroog, zwartgallig én luchtig tegelijkertijd, het is pretentieloos, erg plat, maar zó ontzettend fijn gebracht. De onderlinge relatie tussen de twee vrienden komt naar voren in woord en daad. De zinloosheid van het hele leven komt aan bod. De boosheid, de ironie. Puur.’

Eva Hoeke (1979) is journalist en schrijft een wekelijkse column voor Volkskrant Magazine. Verder interviewt ze voor onder andere Volkskrant en LINDA en was ze tafeldame bij DWDD. Eerder verscheen van haar de bundel De stad, de kroeg en de man en Als het maar niet op ons lijkt, het boek dat ze samen met haar man schreef.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Cultura of via tel. 0318-672800.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie