Zwembad De Vrije Slag in Bennekom
Zwembad De Vrije Slag in Bennekom Google Maps

Noodopvang buitenslapers op terrein De Vrije Slag

16 november 2022 om 14:05 Politiek

BENNEKOM Het college van burgemeester en wethouders heeft een vergunning aangevraagd om vanaf 1 december tot en met 31 maart 2023 het terrein van Zwembad De Vrije Slag te gebruiken voor de noodopvang van dak- en thuislozen. Met de winter in het vooruitzicht is de gemeente bij wet verplicht om opvang te faciliteren voor mensen die buiten slapen.

De noodopvang wordt georganiseerd door het Leger des Heils in samenwerking met de gemeente. Er zal plaats zijn voor maximaal 20 personen die hier een sober onderkomen, bestaand uit bed, bad en brood, kunnen krijgen. Het gaat specifiek om individuen die niet geholpen kunnen of willen worden in de reguliere opvang.

VEILIG EN WARM Wethouder Leon Meijer over de keuze voor De Vrije Slag: ,,Het bestuur stond ervoor open om op deze manier een bijdrage te leveren aan de oplossing voor een maatschappelijk probleem. Fijn dat we deze doelgroep een plek kunnen bieden, waar ze veilig en warm de nacht kunnen doorbrengen.”

Op het terrein wordt woensdag 16 november al gestart met de voorbereidingen. Er zal een tent worden geplaatst voor de opvang, die vanaf 1 december waarschijnlijk van start gaat. De noodopvang is geopend van 17.00 ‘s  middags tot 09.00 uur ‘s ochtends. Buitenslapers moeten voor 17.00 uur binnen zijn en worden van en naar de locatie gebracht met een busje. Meer informatie over het project is te vinden op de website van de gemeente

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie