Afbeelding
Dick Martens

Tegenslag voor De Vrije Slag: ‘We hebben het zwaar’

6 april 2022 om 14:30 Recreatie

BENNEKOM In de afgelopen periode kreeg Nederland weer eens te maken met de grilligheid van het weer. Korte mouwen en de zonnebril konden worden ingewisseld voor de regenjas en handschoenen, terwijl er ook nog ‘genoten’ kon worden van sneeuw. Maar onder het motto ‘april doet wat hij wil’ worden in- en om Zwembad De Vrije Slag toch de voorbereidingen getroffen voor de zomeropening van 30 april. Die zal zo goed als zeker wel op de geplande dag gaan plaatsvinden, echter wel met ‘een maar’, omdat aan het wedstrijdbad noodgedwongen groot onderhoud wordt gepleegd. Bedrijfsleider Alex van Hunen en administratief medewerkster Saskia Arisse geven tekst en uitleg en blikken vooruit richting de toekomst van het Bennekomse zwembad.

door Dick Martens

,,Het onderhoud was weliswaar gepland”, legt Van Hunen uit. ,,Onze partners ZwemNetwerk en Van Ginkel Groep uit Heteren hebben al hun capaciteit beschikbaar gesteld om de klus op tijd te klaren, maar het is erg weersafhankelijk werk. Ze zijn nu bezig met het aanbrengen van een coating, die alleen aangebracht kan worden als het droog is en boven een bepaalde temperatuur. We hebben al wel goed weer gehad, maar de vooruitzichten voor de komende dagen zijn niet erg gunstig.” 

Groot onderhoud was al wel voorzien en gepland, maar dat het een zo grote klus zou worden, daar was niet op gerekend. ,,We hebben in de coronaperiode het winterzwemmen geïntroduceerd. Echt een daverend succes, maar dat had wel zijn weerslag op ons bad. Daarna werd duidelijk dat vervanging van de coating nu echt noodzakelijk was. En om het zwembad echt weer voor de komende jaren gereed te maken, zijn we met de gemeente aan de hand van een masterplan in gesprek om ook financieel draagvlak te kunnen bewerkstelligen. De explosief gestegen gas- en energieprijzen zijn een extra last. Wij hebben het zwaar. Ik hoop, dat we de geplande openingsdatum van 30 april gaan halen.”

Het streven is ook om met het nieuwe bestuur een frisse wind door het zwembad te laten waaien. ,,De coating die nu wordt aangebracht wil ik benoemen als ‘pleister plakken’. We gaan nu met de gemeente in overleg voor een lange termijn oplossing. We zijn nadrukkelijk maatschappelijk verantwoord bezig, met waterpompen en via een support actie in samenwerking met de Rabobank met zonnepanelen. Ook zouden we willen dat mensen hun ideeën aan ons kenbaar maken. Over het zwembad, maar ook over het complex. dat maar vier maanden per jaar in gebruik is. Wij zijn op zoek naar sport- en recreatie ideeën. Dus hoe we het complex beter en effectiever kunnen inzetten.” 

Zaak blijft, dat het zwembad het zwaar heeft. ,,Toch hebben we de entreeprijzen niet verhoogd”, vult Arisse aan. ,,Doe je dat wel, dan gaan de mensen naar een recreatieplas, met verhoogde risico’s qua veiligheid. Daarom is ook onze wens, dat mensen die het zwembad een warm hart toedragen sponsor of donateur willen worden.” 

Voor info over openingstijden en tarieven: www.zwembaddevrijeslag.nl 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie