Afbeelding
Spoorzone Ede

Afgesloten spoorwegovergang Ede opengeknipt: ‘Levensgevaarlijk’

3 februari 2023 om 11:55 Verkeer en vervoer

EDE De afgesloten spoorwegovergang Sysselt bij de Dr. Hartogsweg in Ede is de laatste tijd meerdere keren opengeknipt. Dat meldt Spoorzone Ede dat in de omgeving aan het werk is aan het nieuwe station Ede-Wageningen. 

De overgang werd vorig jaar afgesloten voor autoverkeer. Dit werd gedaan vanwege de veiligheid, omdat er meer treinen gingen rijden. Inmiddels is de overgang helemaal afgesloten, ook voor voetgangers, vanwege de werkzaamheden aan het nieuwe station.

HEKKEN OPENGEKNIPT

Maar niet iedereen trekt zich dus wat aan van die afsluiting. ,,Met regelmaat worden daar de hekken opengeknipt, misschien om alsnog het spoor over te kunnen steken. Dit is levensgevaarlijk en niet de bedoeling. De signalering is niet meer aanwezig en sommige treinen passeren daar met hoge snelheid.”

,,Hou het veilig, spreek elkaar erop aan als u iets ziet gebeuren of bel de politie. We willen niet dat er ongelukken gebeuren. Als het hek openstaat kunnen ook kleine kinderen of dieren denken dat ze er langs kunnen en dat willen we te allen tijde voorkomen.”

MAATREGELEN

Er zijn inmiddels maatregelen genomen. ,,We hebben de hekken aangepast en met zwaarder materiaal afgesloten om zo de doorgang te blokkeren.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie