Afbeelding
Gerwin van Luttikhuizen

In half jaar 355 woningen erbij in gemeente Ede

5 augustus 2021 om 13:00 Wonen

EDE In de eerste helft van het jaar zijn er in de gemeente Ede 355 woningen bij gekomen. Op 1 januari telde onze gemeente 50.056 woningen, op 1 juli waren dat er 50.411. Dat is een toename van 0,7 procent.

Dat blijkt uit cijfers die het CBS donderdag heeft gepubliceerd. Vrijwel in alle gemeenten van het land kwamen er woningen bij, in totaal werden per saldo 39.000 huizen aan de woningvoorraad toegevoegd, bijvoorbeeld door nieuwbouw of omdat andere panden werden omgebouwd tot woonhuis.

In juni werd het acht miljoenste woonhuis opgeleverd. Sinds 2005 zijn er bijna een miljoen huizen bijgekomen. Ook blijft het aantal inwoners per woning dalen. Volgens het statistiekbureau was er in 1951 voor bijna vijf inwoners één huis, ondertussen telt Nederland zo’n 2,2 inwoners voor elke woning. 

Op onderstaande kaart vind je per gemeente de woningvoorraad* op 1 juli 2021 en de procentuele stijging of daling ten opzichte van 1 januari. Dit getal bepaalt de kleur op de kaart. Een getal boven nul geeft aan dat het aantal woningen in een gemeente dit jaar is gestegen, een negatief cijfer duidt op een daling.


*Tot de woningvoorraad worden alle gebouwen die als woonhuis ‘in gebruik zijn’ gerekend. Dat wil zeggen dat de woning opgeleverd en bewoonbaar moet zijn of bij tijdelijke onbewoonbare staat in afzienbare tijd weer bewoonbaar zal zijn.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie