Danny Löhr: ,,Het is echt mijn allergrootste wens om een gezond en stabiel bedrijf te blijven met blije gasten.’’
Danny Löhr: ,,Het is echt mijn allergrootste wens om een gezond en stabiel bedrijf te blijven met blije gasten.’’ BDUmedia

Het Koetshuis: Klassiek restaurant met een frisse twist

22 december 2022 om 14:16 Zakelijk

BENNEKOM Danny Löhr staat sinds januari 2020 aan het roer van sterrenrestaurant Het Koetshuis in Bennekom. Er waait sindsdien een nieuwe wind door het Veluwse bedrijf, maar laat dat ook net het jaar zijn dat het welbekende coronavirus de wereld overnam.

Met een sportopleiding op zak had Löhr eigenlijk nooit de ambitie om het restaurant van zijn ouders over te nemen. „We hebben als gezin altijd boven de zaak gewoond en ik zag hoeveel mijn ouders werkten. Dat is niks voor mij, dacht ik. Maar ik heb het toch niet tegen kunnen houden en ben besmet geraakt met het horecavirus”, lacht de huidige restauranteigenaar. „Mijn ouders hebben ons nooit gepusht en mijn zusje en ik mochten studeren wat we wilden. Ik ben gaandeweg gewoon van het vak gaan houden en dat is denk ik ook de enige manier om dit vol te houden. Je bent aan het werk wanneer anderen vrij zijn, dus het moet echt je passie zijn. Toen mijn vader overleed in 2017 runde mijn moeder de zaak tot ik het van haar heb over kunnen nemen. Mijn moeder woont hier nog altijd boven en loopt nog twee dagen mee in het restaurant, gewoon omdat zij dat leuk vindt – en wij ook. Ik ben heel erg trots op haar.” 

VERBOUWING RESTAURANT

„En dan nietsvermoedend begin 2020 een zaak overnemen”, vervolgt Löhr. „Om na een paar maanden de deuren te moeten sluiten vanwege de pandemie. We besloten het positieve ervan in te zien en hebben de boel eens flink aangepakt. Het ouderwetse restaurant is best heel anders geworden. We hebben de verlaagde plafonds verwijderd en een modern elektraschema geïnstalleerd waardoor elke tafel heel stijlvol wordt uitgelicht. En weer een lockdown verder was de tuin aan de beurt. Je kijkt nu heel mooi ons eigen bos in vanaf het terras. Er waait een nieuwe wind en dat wilde ik echt laten zien.” 

(de tekst gaat onder de foto verder)


De coronalockdowns werden benut om het restaurant flink aan te pakken.

Toch houdt de ondernemer nog altijd zijn vader in het achterhoofd. „Het warme gevoel als je binnenkomt, dat wilde ik echt behouden. Er heeft hier altijd een hele familiaire sfeer gehangen en dat is nog altijd het geval als je het mij vraagt. We werken nu met veel jonge mensen en ik vind het leuk om met de tijd mee te gaan. De bediening draagt bijvoorbeeld allemaal dezelfde witte sneakers. Je straalt eenheid, maar ook een bepaalde toegankelijkheid uit.” Löhr Hij wil mensen het gevoel te geven zowel welkom te zijn in hun jeans met leuke blouse, als in driedelig pak. 

AMBITIE Restaurant Het Koetshuis heeft al sinds 1998 een Michelinster, maar Löhr hoopt ooit die tweede ster in de wacht te slepen. „Het is wel een soort stille droom. Maar het is echt mijn allergrootste wens om een gezond en stabiel bedrijf te blijven met blije gasten. Een tent hebben die swingt! Wat gasten betreft merk ik ook een verschuiving naar steeds jonger publiek. Waar er vroeger op zaterdagavond veelal een oudere generatie aanschoof, is dat nu heel erg veranderd en dat vind ik leuk om te zien. En ondertussen blijven we werken aan het perfectioneren van ons restaurant, omdat het me wel heel gaaf lijkt om ooit, als tweede generatie, die tweede ster op de gevel te kunnen plakken.”

Dit artikel wordt u aangeboden door Het Koetshuis.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie