De onderbouwlocatie van de Koepelschool wordt omgebouwd tot Integraal Kind Centrum (IKC).
De onderbouwlocatie van de Koepelschool wordt omgebouwd tot Integraal Kind Centrum (IKC). Job Oldegbers / J.O. Media

Koepelschool ondergaat transformatie: ‘Een plek waar kinderen optimaal kunnen groeien’

29 maart 2023 om 07:15 Zakelijk

EDE Vanaf de kinderopvang als baby tot de eindmusical in groep 8: het is vanaf september mogelijk bij de Koepelschool in Ede. De basisschool maakt een grote transformatie door om het volgende schooljaar in te kunnen gaan als Integraal Kind Centrum (IKC). Schooldirecteur Alexander Wieringa en Edith Blokland, directeur kinderopvang, blikken vooruit.

Wie bij de Koepelschool aankomt ziet het direct: er wordt flink geklust. En dat is nodig om in de eerste week van augustus alle verbouwingen achter de rug te hebben, zodat het IKC kan worden geopend. Een Integraal Kind Centrum is een plek waar kinderen vanaf het eerste levensjaar totdat ze naar het voortgezet onderwijs gaan, naar school gaan.

DRIESLAG

Want op een IKC is plek voor kinderopvang, peuteropvang, de basisschool, maar ook buitenschoolse opvang. Steeds meer scholen in het primair onderwijs zetten de stap naar een IKC en zo ook de Koepelschool, onderdeel van Stichting De Drieslag.

Naast de groepen 1 tot en met 4, de peuteropvang en de BSO zal met ingang van 4 september het kinderdagverblijf ook een plekje in het kindcentrum aan de Anton Mauvestraat krijgen. ,,We willen graag samenwerken aan een doorgaand leer- en leefklimaat, waarin alle kinderen van 0-13 jaar zich optimaal kunnen ontwikkelen”, vertelt Wieringa.

IN BEELD

Edith Blokland vult aan: ,,We streven naar een veilige plek voor alle kinderen waar samenhang heerst en samengewerkt wordt door alle medewerkers binnen het kindcentrum.” Letterlijk één lokaal verderop, want het IKC wordt zó ingericht dat de leeftijden elkaar opvolgen. Je begint bij de kinderopvang, dan ga je een deur verder naar de peuters, daarna naar groep 1 en dat tot en met groep 8. 

CHRISTELIJK

Het IKC gaat overigens géén Integraal Kind Centrum heten, maar een Christelijk Kind Centrum. ,,We zijn een christelijke school en kinderopvang. Voor die normen en waarden willen we echt staan en één manier is, om dat in onze naam te verwerken.”

Tussen nu en augustus krijgt de hele Koepelschool een grondige renovatie waarna vanaf 4 september het nieuwe kinderdagverblijf van start gaat. ,,Ouders van kinderen kunnen al een kijkje nemen op onze website (www.koepelschool.nl) om meer te weten te komen over het kindcentrum”, vertelt Edith Blokland. ,,In augustus hopen we iedereen ook te kunnen verwelkomen om de vernieuwde school te laten zien.” En zo zet de school een stap in een nieuwe richting. ,,Een plek waar kinderen dankzij doorgaande lijnen in opvang en onderwijs optimaal kunnen groeien.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Job Oldegbers
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie