Afbeelding
.

Deze klussen verhogen de waarde van je huis

3 augustus 2021 om 16:48 Partnercontent

Na aankoop van je huis is het verstandig om je huis te blijven opknappen. Niet alleen heb je hier voordeel van tijdens het wonen. Verkoop je je huis op een zeker moment dan heeft de investering je huis vaak meer waard gemaakt. Het is wel belangrijk om de juiste klussen uit te voeren. Sommige klussen kunnen bepalend zijn voor de waarde van de woning, andere klussen zijn een kwestie van smaak. We bekeken welke klussen die de waarde van je huis verhogen. 

Isoleren
Eigenlijk alle klussen die te maken hebben met isoleren verhogen de waarde van je huis. Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig je huis is. Een huis met een A-label is erg energiezuinig en een huis met een G-label verbruikt erg veel energie. Kopers willen graag een energiezuinig huis. Om deze reden is het altijd aan te raden het energielabel van je huis te verbeteren als dat nodig is. De volgende klussen kun je uitvoeren om het energielabel te verbeteren:

  • het dak isoleren
  • de muren isoleren
  • vloer isoleren 
  • dubbel glas laten plaatsen

De oppervlakte vergroten

Het vergroten van de oppervlakte van je woning heeft vaak een gunstig effect op de waarde van je woning. Het is wel verstandig om uit te zoeken of de investering niet hoger is dan de waardevermeerdering. Is dit niet het geval dan kun je kiezen om je woning uit te breiden met een serre, een dakkapel of, indien dit mogelijk is een extra verdieping. Ben je van plan je woning uit te bouwen? Doe dit dan zo snel mogelijk zodat je er ook zelf nog lang plezier van kunt hebben.

Woningonderhoud

Ook goed woningonderhoud zorgt voor waardevermeerdering. Veel van dit onderhoud kun je zelf uitvoeren. Denk hierbij aan het schilderen van de kozijnen, gevels en muren. Belangrijk is hierbij wel dat je gebruik maakt van goed materiaal. Bij bouwmarkten als Hubo kun je hierover een advies op maat krijgen. Daarnaast kun je denken aan het schoonmaken van de dakgoten, het goed laten onderhouden van de CV-ketel en het kitwerk vervangen. Ook goed tuinonderhoud is van belang. De tuin is een kwestie van smaak, maar wil je je huis verkopen dan zegt de eerste indruk vaak alles. Haal daarom het onkruid weg tussen de tegels en snoei bomen en planten. Veel mensen hechten aan privacy in de tuin. Het plaatsen van een schutting mocht deze nog niet aanwezig zijn, is daarom ook een goede investering. 

Nieuwe ramen en deuren plaatsen

Verkoop je een oud huis, dan is de kans groot dat ramen en deuren aan vervanging toe zijn. Hoogwaardige ramen en deuren zorgen voor een frissere look, hebben een gunstig effect op de energierekening en de akoestiek en kunnen voor meer licht in je woning zorgen. Ook hier geldt, doe dit na aankoop van je huis zo snel mogelijk, zodat je er ook zelf van kunt genieten.  

Een zwembad aanleggen

Dit is natuurlijk niet van toepassing op een rijtjeshuis, maar beschik je over een huis in een wat hogere prijsklasse met voldoende ruimte, dan kan het aanleggen van een zwembad je huis een stuk aantrekkelijker maken voor potentiële kopers. Als je zelf al van plan was om een zwembad aan te leggen dan is dit een goede investering. Er komen wel extra onderhouds- en verbruikskosten bij kijken, maar je trekt ook een select publiek aan huizenjagers aan met vaak een wat ruimer budget. Dit maakt het aanleggen van een zwembad toch interessant.

Je trap renoveren

Als de trappen in je huis aan slijtage onderhevig zijn en er niet zo netjes meer uitzien, dan is het uitvoeren van een traprenovatie ook een goede investering om je huis meer waard te maken. Hiervoor hoef je geen nieuwe trap aan te schaffen. Er zijn tegenwoordig meerdere mogelijkheden om te zorgen dat je trap er als nieuw uitziet. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor overzettreden. Dit zijn houten of kunststof treden die over de bestaande traptreden worden geplaatst. Hierdoor ziet je trap er weer als nieuw uit en krijgt je huis weer een frisse look. 

Energiezuinige en duurzame apparaten

Een goede investering is het plaatsen van energiezuinige en duurzame apparaten in je huis. Hierbij kun je denken aan oudere apparatuur in je inbouwkeuken vervangen door energiezuinige exemplaren. Ook het plaatsen van een slimme thermostaat kan waardevermeerdering opleveren. Het plaatsen van zonnepanelen valt ook onder deze noemer. Zonnepanelen hebben nauwelijks onderhoud nodig, zijn goed voor het milieu en zijn makkelijk te plaatsen op bijna ieder dak. Het plaatsen van zonnepanelen kan een flinke besparing opleveren op de energierekening. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie