Evert Palm
Evert Palm Theo Beumer

Arnold Brehler neemt een screenshot van de ranglijst

24 september 2022 om 18:03 Voetbal

EDE ,,Ik neem een screenshot van de ranglijst’’, liet een lachende Arnold Brehler weten. Aanleiding was de 6-0 zege op SVW, wat DTS Ede na de eerste speeldag een eerste plaats oplevert.

Toch was de DTS Ede trainer zeker niet een hosanna stemming. ,,De eerste helft was niet goed. De passing was slordig en de omschakeling slecht. Tegen een goede ploeg sta je dan met 0-2 achter. ‘’ Omdat de promovendus uit Gorinchem die indruk niet maakte, was het halverwege 2-0.

Na een dik half uur werd Huib Siefkes gehaakt. Evert Palm verzilverde de strafschop zelf. Kort voor de rust werd een voorzet van Ahmed Lak door Denzel Libretto in eigen doel geschoten. ,,Ik heb in de rust aangegeven dat ik ondanks die 2-0, niet tevreden was.’’

,,Daarna was het wel goed. Wij konden vrij gemakkelijk uitlopen en de tegenstander geloofde er steeds minder in.’’ Uit een scrimmage schoot een SVW speler via doelman Lex Kramer in eigen doel. ,,De mooiste aanval van de middag leverde de 4-0 op. Via Ahmed Lak, Haikaz Vervaart en Huib Siefkes kwam de bal bij Evert Palm terecht, die scoorde.’’

,,Na een snelle ingooi kwam via Evert Palm de bal bij Shapoul Ali, die uit de draai scoorde. En opnieuw betekende een overtreding op Evert Palm een strafschop. En die neemt hij echt zelf’’, kon ook Brehler lachen.

,,Zeker met de nieuwe PD regeling, vooraf nog eens benadrukt direct gas te geven. Voor de rust was het stroef, maar gelukkig was het daarna goed. Ik verwacht dat we volgende week bij Achilles’29 veel meer tegenstand gaan krijgen. Maar deze week hebben we in ieder geval de screenschot nog’’, sluit Arnold Brehler af.