Gertjan Meerkerk
Gertjan Meerkerk Theo Beumer

DVO wint een ‘draak van een wedstrijd’

11 december 2022 om 10:26 Korfbal

BENNEKOM ,,De doelpunten waren duur. Het was ook geen hoogstaand niveau. Maar als je maar twaalf tegendoelpunten krijgt bij DOS’46, doe je ook iets goed. En mag je tevreden zijn met een 12-18 overwinning’’, concludeerde Richard van Vloten over een ‘draak van een wedstrijd’.

,,Bij DOS is het altijd lastig’’, weet ook de DVO trainer. ,,De eerste helft konden wij geen vuist maken. Wij hadden ook te weinig pogingen. Over slechts zeven doelpunten was ik niet tevreden. Aan de andere kant, zeven tegendoelpunten is wel weer prima. Dat zullen zij overigens ook gedacht hebben.’’

,,Met twee doelpunten van Annelie de Korte sloegen wij na de rust een eerste gaatje. Ik dacht toen: ‘er op en er over’. Maar DOS kwam terug tot 11-12. Daarna liepen wij wel uit. Wij speelden langere aanvallen, waarbij het doelpunt wel viel. Met de ingevallen Koen van Roekel hadden wij meer rebounds. Ook de ingevallen Caitlin Keller pakte snel een doelpuntje mee. De ban was gebroken, en uiteindelijk werd het nog 12-18.’’

,,Aanvallend zal het nog zeker beter moeten. Gemiddeld zitten we op 22, dat moet naar 25 doelpunten. Zaak is dat de juiste vorm er is op het moment dat wij ons voor de play-offs moeten plaatsen, en deze moeten spelen. Des te knapper vind ik toch dat ondanks dat die vorm er nog niet is, wij onze wedstrijden wel winnen’’, aldus Richard van Vloten, die concurrenten voor de play-offs als een LDODK en Blauw Wit zag verliezen. ,,Er is nu een eerste kleine aftekening met PKC, Fortuna en DVO.’’

Zaterdag sluit DVO 2022 af met een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Unitas. ,,Een kat in het nauw, maakt rare sprongen. Zaak is dat wij het niet onderschatten en dus geen schade oplopen’’, besluit Richard van Vloten.

Doelpunten: Gertjan Meerkerk 5, Menno van der Neut 4, Annelie de Korte 3, Maayke Brouwer, Barbara Brouwer, Robbe de Wit, Daniëlle Boadi, Caitlin Keller en Chris van Haren 1.