Afbeelding
Theo Beumer/EdeStad

Kimberley Bos maakt zich op voor WK skeleton

27 februari 2020 om 19:56 Overig

EDE Kimberley Bos is klaar voor het WK skeleton. Dat wordt vrijdag en zaterdag gehouden in het Duitse Altenberg. ,,Ik ben heel blij dat hier van de partij ben", zegt de Edese. Want dat was nog niet zo vanzelfsprekend.

,,Voor mij is het dit seizoen vooral spannend geweest of ik deelname af kon dwingen. Doordat ik in Lake Placid een spierscheuring in mijn bovenbeen opliep en daardoor wedstrijden miste, werd het lastig om genoeg punten te halen. Ik ben blij dat ik het gehaald heb en nu aan de start kan verschijnen."

VIER RUNS Bos gaat morgen met startnummer 24 naar beneden voor de eerste van vier runs. ,,Net als bijvoorbeeld de baan in Winterberg, is ook die in Altenberg één van de kortere banen ter wereld, met een lengte van 1413 meter. Dit jaar is deze Duitse baan het decor voor het WK skeleton. Dat wil gelijk ook zeggen dat we ditmaal niet één dag, maar twee dagen hier in actie komen." Beide dagen gaan de deelnemers twee keer naar beneden.

TECHNISCH ,,De baan mag dan kort zijn, hij is zeker niet gemakkelijk", aldus Bos. ,,Dit is namelijk de meest technische baan van Europa, die in het grootste geheim gebouwd is, zodat de Duitsers er konden trainen. Pas jaren later is hij opengesteld voor internationale wedstrijden, zoals deze World Cup. En dit is ook de baan waarop ik voor het eerst gecrasht ben, van mijn slee af ben gevallen. Maar geen zorgen! Ik heb er niets aan overgehouden."

De eerste run is vrijdag vanaf 09.30 uur, de tweede run volgt dan om 11.00 uur. Op zaterdag zijn, op dezelfde tijden, run 3 en run 4.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie