Afbeelding
IBSF

Kimberley Bos ‘heel tevreden’ met elfde plek op WK skeleton

Overig

EDE Kimberley Bos is heel tevreden met haar prestatie op het WK skeleton, vandaag. De Edese sleede twee goede runs en steeg daarmee in het klassement van de veertiende naar de elfde plek.

,,Over vandaag ben ik heel tevreden”, laat Bos vanuit het Duitse Altenberg weten. ,,Ik heb mijn persoonlijk record, dat ik hier vorig jaar bij de WK neerzette, met een halve seconde weten te verbeteren. De twaalfde plaats in de eerste heat gisteren was op zich wel redelijk, maar ik ging teveel mijn best doen en daardoor was ik teveel aan het sturen. Als je dat doet ben je langzamer en in de twee run had ik ook een gigantische slip na een aanraking met de muur. Vandaag lag ik veel relaxter op de slee en als je dan een foutje maakt, kun je jezelf beter corrigeren.”

ZENUWACHTIG Daardoor ging het vandaag dus ook een stuk beter in de derde en vierde heat. Wat heet, de Edese vond zichzelf in de uitslag uiteindelijk dus zelfs terug op de zesde en vijfde plek in die runs. ,,Ik was best zenuwachtig vanochtend, omdat ik wist dat ik het beter kon doen. Bij de start zette ik nu al een pr neer en ik lag een stuk relaxter op de slee. Vorig jaar werd ik hier vijftiende op de WK. Ook de klassering is dus een flinke verbetering.”

VERTROUWEN Met de WK achter de rug, zit het seizoen erop voor Kimberley, die eerder vijf medailles pakte in de World Cup wedstrijden. ,,Ik kijk terug op een seizoen waarin ik veel geleerd heb en mezelf echt heb weten te verbeteren. Op deze baan was een medaille niet mogelijk. Van mensen buiten de sport kreeg ik te horen dat ik niet te negatief moet zijn, maar je moet in skeleton ook realistisch zijn. Deze baan is gewoon ontzettend lastig, net als bijvoorbeeld die in Königssee. Op die banen duurt het gewoon langer voor je met de top van het veld mee kunt komen. Het begint te komen merk ik, maar het is nog niet super constant. Ik heb me dit seizoen echter overal weten te verbeteren en dat geeft me echt vertrouwen richting het olympische seizoen.”

advertentie
advertentie