De leerlingen van basisschool De Groene Vallei mochten het netsportveld uitproberen
De leerlingen van basisschool De Groene Vallei mochten het netsportveld uitproberen Ted Walker fotografie

Eerste netsportveld in Ede geopend

28 juni 2022 om 10:55 Overig

EDE Met de opening van het eerste netsportveld in Ede op het Sportpark Peppelensteeg wordt de Gelderse subsidieregeling benut die in het kader van het WK Volleybal beschikbaar is gesteld. De wethouder Sport van gemeente Ede, Peter de Pater, opende het veld op maandag 27 juni. 

Het veld ligt achter zwembad de Peppel, hier werd eerder al een PlayceX mutifunctioneel sportveld, Athletic Nature Track en een beachvolleybalveld gerealiseerd. Medewerkers van Sportservice De Vallei ontvingen leerlingen van basisschool De Groene Vallei uit Ede, die het netsportveld mochten uit proberen. Op het netsportveld kunnen verschillende sporten worden gespeeld, bijvoorbeeld badminton, tennis en volleybal. 

SUBSIDIE In aanloop naar het FIVB WK Volleybal Vrouwen 2022 lanceerde de provincie Gelderland eerder dit jaar een subsidieregeling voor netsportvelden. Gelderse volleybalverenigingen konden in samenwerking met een andere partij in de buurt, bijvoorbeeld een school een subsidieaanvraag doen voor een netsportveld. Sportservice De Vallei heeft voor de gemeente Ede de subsidieaanvraag gedaan. De komende tijd zullen ruim dertig veldjes in Gelderland worden geplaatst, waarvan vijf in gemeente Ede. 

WERELDKAMPIOENSCHAPPEN VOLLEYBAL In 2022 vindt het FIVB WK Volleybal Vrouwen voor de eerste keer in de historie in Nederland plaats. Het vierjaarlijkse WK duurt ruim drie weken en aan het evenement nemen 24 landen van vijf verschillende continenten deel. In totaal worden er van 23 september t/m 15 oktober 2022 ruim honderd wedstrijden gespeeld. Het grootste deel van het evenement vindt plaats in de provincie Gelderland, met Arnhem en Apeldoorn als speellocaties. Ede is gaststad voor het nationale volleybalteam uit China. Het team zal trainen in de Van Der Knaap Topsporthal aan de Zandlaan in Ede.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie