Edes trots motorcoureur Melvin van der Voort.
Edes trots motorcoureur Melvin van der Voort. Damon Teerink

Melvin van der Voort twee keer op podium op de Red Bull Ring

Overig

EDE De Edese coureur Melvin van der Voort is zeer knap als tweede en derde gefinisht tijdens de IDM Supersport ronde op de Red Bull Ring.

In de eerste race reed de SWPN-coureur een indrukwekkende inhaalrace, waarbij hij van de achtste naar de tweede plaats kwam. In de ingekorte tweede race finishte de Edenaar als derde. De 17-jarige rijder uit Ede scoorde IDM-punten voor een eerste en tweede plaats, omdat er een gastrijder voor hem finishte.

REACTIE,, Het was opnieuw een topweekend met twee podiumplaatsen! Het ging het hele weekeinde inclusief de training voortreffelijk. Het teamwerk betekende dat ik een hoog tempo kon hanteren”, kijkt Melvin van der Voort tevreden terug. Door zijn maximale scores in Assen was Melvin van der Voort gestegen naar een vierde plaats in het kampioenschap.


Melvin van der Voort viert zijn feestje op Red Bull Ring.                                   DamonTeerink

De voorlaatste IDM Supersport ronde van 2022 werd verreden op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Ook op het Oostenrijkse circuit was de 17-jarige coureur goed onderweg. ,,De training en kwalificaties werden top afgesloten.Net geen positie op de eerste startrij op”, aldus de jonge coureur.

Met een vijfde startplek en slechts 0,1 seconde langzamer dan de tweede tijd, waren de onderlinge verschillen klein. ,,Ik had een vrij goede start in de eerste race, maar moest even mijn gas dichtdraaien omdat een rijder voor mij een matig momentje had bij het uitkomen van de eerste bocht”, sipte Van der Voort. De SWPN-coureur viel terug naar plaats acht, maar wist vervolgens aan te haken bij de groep voor plaats twee. Gedurende de race wist de jonge coureur zich heel knap door de groep te werken en in de slotfase de tweede plaats te bemachtigen. ,,Ik kreeg wel het volle aantal punten voor een eerste plaats omdat de winnaar een gastrijder was in het IDM Supersport kampioenschap”, lachte Van der Voort.


In de tweede race ging Melvin van der Voort fantastisch van start. Hij ging als tweede de eerste bocht in. In de openingsronde wist de Edese coureur zelfs de leiding over te nemen en vast te houden tot het moment dat er in de vierde ronde een rode vlag kwam vanwege een crash. Er volgde een sprintrace over zes ronden. ,,Ik was opnieuw goed weg en reed in het begin aan de leiding. Later viel ik twee plaatsen terug, maar wist uiteindelijk de tweede podiumplaats van de dag te scoren. Een derde plaats maar de punten voor een tweede plaats. In de laatste vier races heb ik liefst 95 punten gescoord. Dat betekent een vierde plaats in het kampioenschap. Mijn achterstand op de nummer twee is slechts vijftien punten”, sluit de jonge Melvin van der Voort tevreden af..

De seizoenafsluiter vindt plaats van 23 t/m 25 september op de Hockenheimring in Duitsland.

Afbeelding
advertentie
advertentie