Pixabay

HV Reehorst boekt solide winst op Duiven

19 november 2022 om 22:57 Overig

EDE HV Reehorst heeft zaterdagavond hekkensluiter Duiven volstrekt kansloos gelaten. De eindstand was 35-23.

,,Dik verdiend. Als coach moet je dan eigenlijk gewoon tevreden zijn met de punten. En dat ben ik ook want HV Reehorst sluit aan bij de middenmoot. Maar een hele kleine kritische kanttekening is dat we in de tweede helft te veel gemakkelijke doelpunten tegen kregen. Dat moet er wel uit”, opende HV Reehorst coach Paul van Noesel.

Hij zag zijn ploeg als een raket uit de startblokken schieten. ,,Het al heel snel 10-2. Dan zie je de koppies bij de tegenstander al wat gaan hangen”, oordeelde Van Noesel. Het krachtsverschil bij rust was 15-7. ,,Ik kon flink door wisselen en alle spelers speeltijd geven. Dat kwam de accuratesse niet altijd ten goede. Maar de winst van door wisselen komt later. Spelers krijgen spelritme en vertrouwen.”

HV Reehorst dat speelde in een 5-1 aanvallende formatie met een aantal routiniers (Jeff de Quay, Robbert van Oel, Bert Willemsen en Michael van de Berg) zag dat jonge spelers als Seppe Melissen, Sander van Riet zich goed aanpasten. Bij 35-23 stokte de teller. ,,Zondag de eerste wedstrijd waarbij geen hars mag worden gebruikt. Quintes/VVW (Wervershoof) wacht zondagmiddag. Dan is het altijd even afwachten wie beschikbaar zijn. Zij staan een plaats onder ons. Dus de uitgangspositie is aanwezig”, besluit Van Noesel tevreden.